Deja vu? Eller ser vi konturene på begynnelsen av et storlag? – Bergen

Deja vu? Eller ser vi konturene på begynnelsen av et storlag?

I år som i fjor ble det seier mot et solid Runarlag og årets andre borteseier et faktum. I morgen venter Bækkelaget i Ekeberghallen, en tøff motstander som på en god dag kan slå hvem som helst.

Trener Jørgen Laug har gjort store utskiftninger fra i fjor og har nok en sommer vært svært aktiv på overgangsmarkedet. Etter tap i serieåpningen mot Halden og deretter Kristiansand fikk Bækkelaget en voldsom opptur i forrige runde borte mot Haslum. Med Sondre Orheim i buret som tilslutt endte på en redningsprosent på hele 54% ble det overkjøring og en sterk 12 målsseier i Nadderud Arena. Dette har nok gitt laget masse selvtillit inn mot søndagens oppgjør.

For vår egen del blir det svært spennende å se om vi klarer å nullstille etter en solid seier sist. Fjorårssesongen viste oss at en god prestasjon mot antatt bedre lag ofte ble følgt opp med en svak prestasjon mot antatt dårligere motstand. Kampen i morgen blir sesongen første test på om vi har lært av dette eller ei.

Oksen fra Jæren Torger Edland har akkurat som vi håpet kommet inn i årets tropp og vist seg fram som en av ligaens desidert beste spillere bakover. Framover har vi også glimtvis fått sett hva som bor i unggutten. Han melder følgende om søndagens oppgjør: Tror det vil bli en tøff kamp hvor vi er nødt til å være 100% påskrudd for å få med oss 2 poeng hjem. Bækkelaget er i likhet med oss et nokså ungt lag med mange spennende talenter, blant dem Marius Olseth som jeg gleder meg veldig til å spille mot.

Årets toppscorer MIguel Neves følger opp: Det blir en tøff kamp mot et godt lag. Vi har akkurat spilt en god kamp mot Runar borte og vi må gjenskape det for å slå Bækkelaget på søndag. I fjorårets sesong slet vi med å vinne bortekamper, det ønsker vi å endre på i år. Det viktigste er at vi stiller til start med mye energi, et aggressivt forsvar og et stabilt og tålmodig angrepsspill. Hvis vi klarer alt det, alle sammen, så kan vi klare å få med oss to poeng hjem til Bergen på søndag.

Foto: John Vint

Her er det bare å finne fram godstolen og glede seg til i morgen. Avkast kl 18.00, TV2Play!