– Vi vet hva slags oppgave vi står ovenfor! – Bergen

– Vi vet hva slags oppgave vi står ovenfor!

Et nytt svært viktig oppgjør står for tur når Bergen Håndball gjester Fjellhammer og Lørenskoghallen. Sisteskansen Tord Moen Vårdal innrømme at i morgendagens kamp så står mye på spill.

Vi har sagt det før og sier det nå altså igjen. I morgen spiller Bergen Håndball mer eller mindre om 4-poeng.

Det er riktig nok ikke tabellnaboen vi skal besøke i Lørenskoghallen, men det er, på papiret et av de oppgjørene som 2 poeng blir helt nødvendige i, spesielt i den situasjonen som klubben står i.

– Vi vet hva slags oppgave vi står ovenfor, sier sisteskansen i Bergen Håndball, Tord Moen Vårdal.

– Vi har ikke levert godt nok den siste tiden, spesielt ikke når det kommer til poeng. Vi har innsett situasjonen vi befinner oss i og vi må svare på det umiddelbart.

Tord Vårdal håper nå på flere slike øyeblikk. Her fra seieren mot BSK tidligere i sesongen. Foto: Njål Arnar Johansen

Første muligheten kommer som sagt allerede i morgen når Bergen reiser til Oslo for å spille mot de grønne fra Lørenskog og vår sisteskanse er tydelig på hva en skal forvente inn mot og i selve oppgjøret.

– Man kan forvente seg et «nytt lag» og en helt annen vilje til å krige. Nå blir hver kamp livsviktig og vi skal legge igjen alt på banen. Det blir vi bare nødt til visst dette skal gå.

Fjellhammer profil: – De har spilt jevnt mot nesten alle!

Hermann Gjekstad som spiller til daglig på høyrekanten til morgendagens hjemmelag forteller før oppgjøret at han tror det blir skikkelig tøft når Bergen Håndball kommer på besøk.

– De har spilt jevnt mot nesten alle så langt i sesongen, også i NM-semifinalen mot oss i Bergen så var det jevnt lenge.

Han fortsetter…

Bergen har vært nærme flere ganger og har absolutt ikke vært noen «kasteball» som tabellen kanskje tilsier. Nei, jeg tror det blir skikkelig tøft rett og slett. Men vi skal selvsagt prøve å gi alt vi også, sier den tidligere Viking Stavanger spilleren som spilte på lag med blant annet Bergen Håndball sin Sebastian Mossestad for noen sesonger siden.

«Ny» trener inn i Ruuds trenerteam

I går ble det klart at sportslig leder Vidar Gjesdal gjør comeback som trener og skal være en del av laget ut sesongen. Han mener at et positivt tankesett er det som skal til før det braker løs i Lørenskoghallen.

– Det som jeg tror blir viktig er at vi tør å slippe oss løs. Vi har nok lenge tenkt at konsekvensene av at vi ikke skal vinne er så store, og den tilnærmingen må vi endre for å ro dette i land, sier den «comeback» klare treneren, Vidar Gjesdal.

Hovedtrener Fredrik Ruud instruerer guttene i løpet av en timeout i NM-semifinalen mot Fjellhammer. Fremover skal også sportssjef Vidar Gjesdal bidra i de taktiske spillepausene. Foto: Njål Arnar Johnsen

– Det blir viktig at vi har det gøy. At vi gleder oss til dette! Jeg håper guttene gjør det. Det gjør jeg, Fredrik Ruud og resten av trenerteamet sier han før han legger til at guttene ser ekstremt sultene ut på treningsfeltet.

– Man kan se at guttene er klare for en 2 poenger nå. Ruud har pisket dem godt denne uken så nå må vi bare gjøre jobben så er vi på rett spor igjen, avslutter han.