Hva er vel en bedre statement enn å slå medaljefavoritten Drammen – Bergen

Hva er vel en bedre statement enn å slå medaljefavoritten Drammen

I morgen gjester Drammen haukelandshallen og Bergen i et oppgjør som begge lag ser på som svært viktig. Klubbene viser god form med flere solide skyttere for hvert lag. Men hvem vil gå seirende av banen når morgendagens kamp avsluttes? Vi håper og tror det blir oss!

Det sies at Drammen har sluttet å tape håndballkamper. Om det er tilfellet er vi ikke sikker på, men de blå fra Østlandet har ikke gått av banen med tap siden 31. oktober i 2021. Det begynner å bli lenge siden. For å gjøre statistikken enda verre for vår del så har ikke Drammen tapt i Bergen siden 2018/2019 sesongen (i seriespill).

På tross av vår «særs optimisme pregende start» på artikkelen, så er det faktisk ikke så bekmørkt som det kanskje legges opp til. Vi har endelig funnet formen og forhåpentligvis en gang for alle snudd den dårlige trenden. I tillegg er vi, som hovedtrener Fredrik Ruud uttalte etter kampen mot Sandefjord, offensive i tilnærmingen vår for de kommende kampene. Faktumet er også at Bergen Håndball har en tendens til å spille jevnt i møtene med Drammen (med unntak av det omvendte oppgjøret i høst hvor resultatet «lyger» en del). Bare se for eksempel de siste 6 oppgjørende nedenfor:

17/11/2021Drammen – Bergen41 – 30REMA 1000-ligaen Menn 2021-22
18/12/2020Bergen – Drammen32 – 33REMA 1000-ligaen Menn 2020-21
16/09/2020 Drammen – Bergen 29 – 29REMA 1000-ligaen Menn 2020-21
8/12/2019 Drammen – Bergen 33 – 30 REMA 1000-ligaen Menn 2019-20
7/09/2019 Bergen – Drammen 21 – 29 REMA 1000-ligaen Menn 2019-20
3/03/2019 Bergen – Drammen 28 – 27 Eliteserien Menn 2018-19

Ja, mange vil vel si at vi som i de tidligere oppgjørende mot Kristiansand, Haslum og Sandefjord er nødt til å vinne. Det kan ligge litt sannhet i nettopp det, for som nevnt så er det nok helt avgjørende at vi tar 10+ poeng i de siste 7 kampene. Men for å stokke kortene litt annerledes: Hva er vel en bedre statement om at vi skal holde oss i Rema1000-ligaen enn å slå en av de aller største medaljefavorittene i år?

En som virkelig har funnet formen for Bergen Håndball i de siste er Sebastian Mossestad. Han blir nok en sentralspiller i morgendagens skytterduell mot blant annet Drammen-spiller Hermann Vildalen. Foto: Kjell Eirik Henanger

En av Rema1000-ligaen store profiler, som er helt i toppen av toppscorerlisten for årets sesong, er Drammen-spilleren Hermann Vildalen. Han sier seg enig i nettopp det overnevnte.

– Vi vet naturligvis hvor Bergen ligger på tabellen, men det betyr ikke at de skal undervurderes av den grunn. Vi har stor respekt for morgendagens motstander og er 100% fokusert inn mot denne aktuelle kampen. Vi vet hva de kommer med og vi er helt sikkert på at de vil bli mye farligere enn hva de var i Drammenshallen.

Han fortsetter…

– Det er rett at vi har sluttet å tape, men vi har fortsatt litt å jobb med å fokusere og være «på» i alle kampene. Vi har en tendens til å sleppe oss ned 10% mot de lagene som er på den nedrehalvdel av tabellen, og det går ikke om man skal vinne medaljer.

Hermann Vildalen er klar for å gjeste Haukelandshallen i morgen kveld. Her et bilde fra den første perioden hans i Drammen drakten. Foto: DHK

Vildalen forteller så videre at han naturligvis syntes at det er synd at en klubb fra Norges nest største by befinner seg i den situasjonen som Bergen Håndball gjør, men at det er slik som skjer noen ganger. Det betyr slettes ikke at blåtrøyene fra Drammen vil la være stå på gasspedalen gjennom kampen i Haukelandshallen.

Vi må sikre medaljen og skal vinne denne kampen, slår han fast.

En ting er i hvert fall sikkert. Kristian Kjellings menn med Hermann Vildalen og Sindre Aho i spissen blir ingen lett match selv om den spilles hjemme i Haukelandshallen.