«Bare nesten» i Drammenshallen – Bergen

«Bare nesten» i Drammenshallen

Bergen Håndball hadde reist øst på for å gjeste en av medaljefavorittene i årets utgave av Rema1000-ligaen. Guttene var med lenge men en sen og effektiv sluttspurt fra Drammen førte til de stygge sifrene 41-30 på tavlen ved kampslutt.

Det var ingen tvil før kampen at dagens match i Drammenshallen skulle bli en hard nøtt å knekke. Men innledningsvis så det ut som at Fredrik Ruuds mannskap skulle klare akkurat det.

For selv om det var hjemmelaget som kom best i gang så ville Bergen Håndball være med på leken. For etter noen kjappe kontringer fra Drammen med August Baskår Pedersen i spissen så fightet vi oss godt tilbake etter å ha tidlig kommet bak på med 3-4 mål.

Deretter fortsatte den friske starten fra våre menn som hadde fått blod på tann når det kom til å legge ballen i mål bak Drammens sisteskanse André Bergsholm Kristensen.

I førersetet «satt» Leander Myklebust Seime på fartspedalen og Leif Erik Brenne på giret. Også Marcus Soltvedt kom på jevnlige visitt i fremsetet og satte ballen ofte i mål. For å si det som det var, det etablerte angrepsspillet til Fredrik Ruud fungerte i dag på godt og vondt. Det kan blant annet nevnes at førstnevnte la ballen i krysset ved flere anledninger og var også titt og ofte på løp i kontra i første omgang. Drammen viste igjen (og utover hele kampen i bunn og grunn) at de også kunne løpe i kontra, et virkemiddel som hjemmelaget brukte som motsvar til Bergen Håndballs etablerte angrepsspill.

Men med sentrale menn ute som Jens Dolberg, Fredrik Clementsen og Philip Holm så var det ventet at det blant annet skulle bli vanskeligere i forsvarsspillet for våre gutter. Det kan man også si stemte. For selv om gutta var heltent innledningsvis så ble det mer og mer passivt (og dog spesielt i forsvarsspillet) utover matchen.

Til pause var stillingen 15-14 et resultat det så ut som Fredrik Ruud og co var godt fornøyd med til pause. Den støttet også undertegnede de i.

Guttene jobbet hardt i forsvar i første omgang. I andre omgang ble det dessverre for passivt og hullete. Foto: Drammen HK

Så over til 2 omgangen. Men først en avklaring: Du syntes kanskje det er rart at tittelen på saken er «Bare nesten» i Drammenshallen når man taper med 11 mål. Dersom du syntes det så er jeg slettes ikke uenig, men Bergen Håndball var god og ikke minst med lenge før Drammen dro i fra.

For 2. omgang begynte sånn noenlunde som første omgangen sluttet. I etablert angrep var vi gode og fikk ballen til både Marcus og Leander igjen. I tillegg begynte Drammen forsvaret å gjøre feil i sitt forsvarsspill noe som etter hvert førte til jevnlige to minuttere.

Også i ankomst ville Bergen sine gutter vise seg frem i dag og dog spesielt vår BB Leif Erik Brenne. For i det 42 minutt var ordet «spinnvilt» en god beskrivelse for hva som skjedde ut på banen. I løpet av det ene minuttet ble det nemlig scoret 4 mål: Drammen som hadde to kontra og Leif Erik Brenne måkte ballene i mål i tidlig ankomst. Rett og slett sykt gøy å se på.

Det skulle dessverre ikke ta mange minuttene fra at det var sykt gøy til at det ble mindre gøy. For Drammen hadde no festet et godt grep i kampen. Den mye omtalte Drammen spilleren før kampen, Hermann Vildalen, hadde inntil nå levert en god dag på jobben – men herfra ble den, sammen med resten av hjemmelaget, bedre.

Frem til nå hadde ledelsen til hjemmelaget kun dreid seg om et par mål og håpet om poeng levde. Dessverre, sluknet det kjapt. For en kunne se at Bergen Håndball nå ble hullete og passive. Vildalen fant kjenningen Sindre Aho ofte og ballen ble trygt spilt i mål bak Tord Vårdal og Marcus Robson. Det skal også nevnes at heller ikke i dag har sisteskansene våre en stor dag på jobben, det forklarer også hvorfor sluttresultatet blir som det blir.

I de siste minuttene prøver Fredrik Ruud et siste forsøk på å «vinne kampen». Han legger om til 7-6 spill i angrep og 5-1 i forsvar, men Kristian Kjelling så denne komme og svarte på tiltale. 7 målssledelsen til Drammen som skulle innhentes på et allerede trangt tidsskjema, men det ble dessverre fort til 9 og 10 målssledelse i stedet. Til slutt settes spikeren i kisten når drammen-debutant Endre Svaasand går opp på 9 meter og setter ballen Bergen buret til stillingen 41-30.

Kort oppsummert så var det «bare nesten» i dag i en kamp vi er på høyde med Drammen i 40-45 minutter. Forskjellen er hjemmelagets ekstra gir og rutine, noe som Bergen Håndball tilsynelatende mangler i kveld, dessverre.

PS. På bakgrunn av at duellen mellom Birk Hermann Inselseth og Hermann Vildalen var fokuset før kamp så må det nevnes at førstnevnte slet med en «halvskade». Han spilte dermed ikke like mye som håpet. Han hadde derimot noen herlige assist til blant annet linja når han først var på banen. Hermann Vildalen ble kåret til BB og leverte 7 scoringer.

Marcus Soltvedt og resten av gutta kjempet hardt i 40-45 minutter, men måtte til slutt se at hjemmelaget hadde et ekstra gir å komme med. Foto: Drammen HK.