Økt antall guttehåndballspillere på Sotra! – Bergen

Økt antall guttehåndballspillere på Sotra!

Sotra Håndball meldte sist uke om strålende nyheter, hvor de har opplevd en betraktelig økning av guttehåndballspillere i et av guttelagene.

«Som en del av minigutt prosjektet til Idrettslaget Bergen Håndball får Aksel på g2012 besøk av sine mentorer Miguel og Bjørn på treninger. Dette til stor glede for hele den fantastiske G2012 gjengen».

Det skrev Sotra Håndball nylig på sin Facebook side. Videre forteller de at laget har økt i antall spillere denne sesongen med hele 8 gutter. Til sammen er de nå 19 unge guttehåndballspillere som trener jevnlig sammen.

Det er flere årsaker til en slik økning, blant annet har Sotra jobbet aktivt med foreldregrupper, hatt gode tilgjengelige trenere, samt «ta med en venn» treninger. I tillegg har G2012, som nevnt ovenfor, vært en del av prosjektet Miniguttene, som er regi av Bergen Håndball.

– Dette er utrolig gøy og en viktig del av Bergen Håndball er nettopp at lag og miljøer fra hele Bergen og omegn skal la seg inspirere, forteller Andreas Gjeitrem.

Han utdyper.

– Mini-guttene vekker følelser. Det er inspirerende og givende med alle de flotte tilbakemeldingene vi får på prosjektet. Men mest av alt er det helt rørende å høre at flere gutter begynner på håndball. Det betyr at vårt elitelag faktisk gjør en forskjell. En forskjell for den kommende generasjon.

Nå håper Andreas at den økte rekruteringen på Sotra kan være med på å påvirke flere lag og ikke minst klubb som bedriver guttehåndball.

– Nærmere 50% vekst for et guttehåndball-lag i seg selv er fantastisk. Men i det store bildet så har vi stadig en lang vei å gå. Vi håper at med det tilbudet vi har med prosjekt Miniguttene, samt med det vi prøver å bygge opp kan fortsette å inspirere og motivere unge gutter i regionen til å spille håndball.

Allerede på søndag er det ny kamp i Framohallen. Se billetter til toppkampen mot Follo her.

SØKER NY MINIGUTT

I forbindelse med økt rekruttering på Sotra, så er inngangen god på å lansere at Bergen Håndball søker ennå en minigutt. Den aktuelle vil få Andreas Lervik som mentor i resterende del av sesongen.

For å søke må man være mellom 8-10 år og spille for en av håndball-klubbene i regionen.

Påmelding

Spørsmål og påmelding rettes til vår arrangement-ansvarlig, Margunn Vik på epost: margunn@bergenhandball.no

Søknaden må inneholde:

  • Navn på deltaker
  • Navn og telefonnummer på foresatt
  • En liten beskrivelse av deltaker
  • Hvorfor en ønsker å bli en del av mini-guttene

Les mer om mini-guttene her.

Bergen Håndball sammen med Miniguttene tidligere i sesongen. Nå søker vi en minigutt til! Foto: Bergen Håndball