Seier i treningskamp – Bergen

Seier i treningskamp

Endelig var det duket for håndball igjen. Vår siste obligatoriske kamp var hjemmekampen mot Drammen 18 desember. Det var derfor stor glede i troppen over at muligheten for kamp igjen var tilstede. Da lever vi fint med at det «kun» var en treningskamp.

Treningskampen starter forrykkende for vår del, det gikk hele 12 minutter før TIF Viking kom på tavlen med dagens første scoring. Etter 20 spilte minutter var ledelsen hele 9-1. Tord Vårdal stod glitrende i denne perioden og satte seg altså på benken med en redningsprosent som var meget høy.

Perioden inn mot pause noe preget av litt slurv fra vår side og TIF Viking fikk løpt inn noen enklere mål som gjorde at stillingen var 12-7 ved halvspilt.

Andre omgang var ikke like velspillende fra vår del, men vi fikk gitt kamptrening til samtlige spillere som var spilleklare. Phillip Holm er ute med skade, Andreas Ungesson har lagt opp ( ny trener i Fyllingen Håndball), Igor Karlov har reist hjem til Russland og Inge Aas Eriksen er på vei over svenskegrensen til sitt nye klubb.
Det ga muligheten for Sander Elgestad, Henrik Lunde, Sondre Skare, Jon Kristoffer Kringeland, Eirik Gangsøy, Marcus Robson som fikk mye spilletid.
En annen gladnyhet var at Herman Bredal Oftedal var tilbake i spill etter kneskaden i høst.

Kampen ender med tre målsseier 28 – 25 og samtlige spillere unngikk skader. Det tar vi med oss i en hverdag som ellers har vært preget av mye alternativ trening. Det blir en lang oppkjøring til seriestart i september, men sammen med TIF Viking så kan vi skape nyttig kamptrening fremover.

Fredrik Ruud om kampen:
«Det er alltid spennende med kamper etter en slik treningsperiode vi nå har hatt. Det er lett å blind på egne prestasjoner når vi kun sparrer med hverandre og derfor er det godt å få målt dette i kampsituasjon også. Selv om mange av sist års bærebjelker ikke var med, så viste våre nye bærebjelker at de er inne i en god utvikling. Spesielt forsvarsspillet var gledelig i så måte. Prestasjonen er jeg veldig fornøyd med og vi skal jobbe veldig hardt for at den skal bli enda bedre i tiden som kommer, avslutter den mest populære trønderen i byen.

Avslutningsvis kan man ønske Mika Nurmi velkommen og tilbake til håndballen i Bergen. Han har tatt over trenerjobben i TIF Viking og den tidligere Fyllingen treneren blir spennende å følge.