Et tøft Europamesterskap for U-gutta og Ebbe Stankiewicz! – Bergen

Et tøft Europamesterskap for U-gutta og Ebbe Stankiewicz!

Vi har tatt en prat med vår egen Ebbe Stankiewicz som representerte Norge i U19 EM i Kroatia. 

BAKGRUNN: Ebbe skal på landslagseventyr

Det var på forhånd ventet at Norge skulle få det tøft med å avansere fra gruppespillet. Tyskland og Danmark er to meget solide lag som på forhånd bar favorittstemplet til å gå videre fra gruppespillet.


Det ble også tøft. For like etter gruppespillet så rapporterte Ebbe hjemme: 

Vi spiller dårlig mot Danmark i 1. gruppespillskamp, kjempe dårlig energi og lite krigervilje.

Vi spiller mye bedre mot Tyskland, men taper igjen kampen. Ligger under med tre mål mot slutten av kampen etter en dårlig 1.omg, vi går for seier mot slutten og blir det litt mer mål i mot. Siste gruppespillskamp mot Russland spiller vi mye bedre, den kampen vinner vi.

Norge havner derfor som nummer tre i gruppen og går inn i mellomspillet blant de lagene som ble 3 og 4 i sine grupper. Her ventet Frankrike og Østerrike. 

U-gutta klar for kamp. Foto: EHF– Vi blir utspilt av gode franskmenn som var ekstremt gode på duellspill og holde ballen i gang. Elendig energi og innsats i den kampen. Neste kamp vinner vi mot Østerrike med full kontroll egentlig, selv om vi gjør det litt unødvendig spennende på slutten.

Ungarn kampen blir en kamp der vi ikke henger helt med og faller bakpå etterhvert, de skaffer seg en ledelse vi ikke klarer å ta igjen, siste kampen mot Italia spiller vi kjempe bra forsvarsspill som resulterer i kontringer. Vi spiller også veldig bra angrepsspill.

Til slutt endte Ebbe og resten av u-gutta på en 11 plass i EM.

Mesterskapet for min egendel av vært utrolig gøy og lærerikt, sier Ebbe på tampen.

Nå gjør han seg klar for sesongstart mot Nærbø 1. september.