En av sesongens vanskeligste kamper – Bergen

En av sesongens vanskeligste kamper

To kamper står for tur denne uken. Først ut er Follo HK på bortebane, et lag som etter hvert er blitt en rutinert ringrev i 1. divisjon og som i år tippes høyt på tabellen!

Follo borte. Det er etter hvert blitt kjent som et vanskelig oppgjør i 1. divisjon. Kanskje faktisk et av de vanskeligste! Siden 2018/2019 sesongen har de nærmest gjort rent bord på hjemmebane og har kun tapt 3(!) seriekamper totalt i Stil Arena.

I helgen spilte blant annet de rødkledde NM-kamp mot eliteserieklubben Bækkelaget på hjemmebane. Den kampen vant gjestene 27-28 med 5 sekunder igjen på tavlen.

Med andre ord det er et svært godt lag som Bergen møter på bortebane i morgen. Follo har som målsetning om å slåss for direkte opprykk i år og er blitt tippet til å ligge helt der oppe med Sandefjord. De har en kvalitet som få andre i divisjonen besitter, og dermed kan Follo sammen med Sandefjord vise seg å bli en av våre største konkurrenter om opprykket i år.

SE OGSÅ: Møter hard eliteserie motstand i NM-åttedelsfinalen!

Innledningsvis har de som tatt alle poengene og har til nå møtt Ros på hjemmebane (38-26) og Falk på bortebane (23-30). For å sette motstanden i perspektiv så vant Falk nylig mot Herulf Moss på bortebane (22-30) som Bergen håndball også vant stort mot (35-18). Det forteller oss at morgendagens oppgjør mot Follo er et hakk opp fra våre to tidligere kamper, og blir nok årets første store test.

I tillegg til toppkampen mellom Follo-Bergen, så skal «serieleder» Viking TIF på besøk til Charlottenlund i morgen. Trønderne har fått en tøff start så langt med et overraskende bortetap mot Melhus, et knepent hjemmetap mot Ryger, som endte 29-30. De er garantert lysten på å slå tilbake og ta årets første poeng.

Også sistnevnte Ryger skal spille hjemmekamp i morgen. Der møter de Charlottenlund sine overmenn fra seriepremieren Melhus. Det vil nok i likhet med overnevnte kampene bli en tøff batalje, da Melhus kun tapte borte mot Nøtterøy med 3 mål i sist runde (36-33).

Dermed kan det fort forekomme endringer i 1. divisjons-tabellen etter morgendagens kamper. Forhåpentligvis vil de gå vår vei!

Se kampen mellom Follo-Bergen på tv2play onsdag klokken 18:00!