Tøff åttendelsfinale i Trondheim – Bergen
Foto: John Vint Photografy

Tøff åttendelsfinale i Trondheim

I dag reiser vi nordover for å spille åttendelsfinale i cupen. Regjerende mester Kolstad er motstander og vi har en tøff utfordring i vente.

Etter en veldig god start på årets sesong kommer vi inn i oppgjøret med god selvtillit og klare for oppgaven. Flere av spillerne har tatt store steg fra i fjor til i år, og en av de som virkelig har fått sving på sakene så langt er tidligere Kolstad spiller Eskil Dahl Reitan.

Med en uttelling på hele 87%, 19 scoringer og 25 målgivende pasninger er det en helt ny Dahl Reitan vi har sett på banen så langt i år.

Hva tenker Eskil selv har endret seg fra i fjor til i år? Personlig har jeg fått en veldig god start på sesongen og i håndball så er det ofte kort vei fra suksess til fiasko. For min egen del så føler jeg selv at det ikke har skjedd så mye, men vi har mistet Carlsen som tok mye ansvar offensivt i forrige sesong. I tillegg har laget spilt veldig kollektivt og bra de første kampene, spesielt mot Kolstad og Runar og da er det enklere å gjøre det bra. Vi spiller med flere ballslipp og skaper flere sjanser for hverandre enn vi til tider gjorde i fjor, og da åpner det seg muligheter for at flere presterer på ett høyere nivå.

Vi står med tre av fire seire i Rema 1000-ligaen, allerede 3 borteseire. Hva har blitt endret på siden i fjor? Vi pratet før sesongen om at vi ønsker å bli mer stabile enn vi var i fjor, og det er vi på god vei til å bli hvis det fortsetter som nå. Spesielt på bortebane var vi svake i fjor og der har vi vist de 3 første bortekampene at vi har tatt steg som lag. Vi har fokus på at vi skal være ett lag som er vanskelig og ekkel å møte, noe jeg føler vi til dels har klart. I tillegg har vi fått inn spillertyper som passer håndballen vi spiller veldig bra og som har hevet nivået på troppen.

I dag venter Kolstad, kan det umulige bli mulig? Det er så absolutt mulig å slå Kolstad. De har vist at det ikke er umulig, men vi trenger å være på vårt beste. De to siste kampene vi har møtt de i serien har vi spilt bra i 45-50min, men så har vi gjort litt enkle feil som gjør at de stikker ifra og tar seieren. Klarer vi å holde den gode prestasjonen i 60 minutter så har vi veldig gode muligheter for å slå Kolstad.

Kampstart 18.00, følg med på våre SOME kanaler for oppdateringer underveis.