Før kampen: Bækkelaget (b) – Bergen

Før kampen: Bækkelaget (b)

Etter åpningskampen mot Nærbø som ikke endte slik vi hadde håpet er det en revansjelysten gjeng som setter kursen for Oslo. Der venter et lag som også gikk på et tap i åpningskampen, nemlig Bækkelaget.

Bækkelaget i Nordstrand Arena ble en positiv opplevelse for oss sist sesong. Det ble to komfortable seire både i cupen- og i REMA 1000-ligaen. Mens det hjemme i Framohallen også endte med borteseier, da til gjestene fra Ekeberg. Bækkelaget har i likhet med Nærbø beholdt mye av stammen i laget fra sist sesong. De har riktignok byttet trener, inn har kommet Jørgen Laug fra Charlottenlund. Han har forøvrig også vært klubbens assistent-trener i flere sesonger tidligere under Jan «Proppen» Karlsson.

Laget har sin toppscorer gjennom flere sesonger i Emil Sundal. Høyrebacken tar som alltid et enormt ansvar for de gulkledde og står bak mye av angrepsspillet. I tillegg har de en solid linjespiller i Aksel Strupstad som ble kåret til årets linjespiller sist sesong. Spillet styres av veteranen Nicolay Hauge, ellers er det som vanlig flere unge lovende spillere i rekkene.

For vår del meldes det om fulltallig tropp til sesongens første bortekamp. Det betyr debut for vår nye playmaker, Igor Karlov. 25-åringen fra Krasnodar har kun rukket en skikkelig økt med sine nye lagkamerater, men er likevel mer en klar for å fighte i sin første kamp på norsk jord.

Fredrik Ruud er også mer enn klar for å se ytterligere fremgang for sin gjeng.

– Vi har en klar plan for hvordan vi skal angripe denne kampen. Jeg håper egentlig å se en utvikling fra kamp til kamp fremover. Bækkelaget på bortebane er selvsagt ingen enkel oppgave. De er helt sikkert i likhet med oss på jakt etter den første seieren. Vi kan imidlertid glede oss over at Igor endelig er med i troppen og at alle sammen er friske og raske til å kjempe om seieren. Vi er klar til jobben som venter oss, melder Ruud.

Kampen ser du som vanlig på direktesport med kampstart kl 18:30.