FyllingenBergen-Bækkelaget Håndball Elite, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale – Bergen

FyllingenBergen-Bækkelaget Håndball Elite, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale

KOMMER SESONGENS FØRSTE SEIER?

Serieåpningen mot Drammen og den første bortekampen mot Haslum er unnagjort. To veldig svingende kamper som på den ene siden har vist hvilke kvaliteter som bor i laget og omvendt at vi har masse å ta tak i for å løfte nivået vårt. Nå venter en hjemmekamp mot Bækkelaget som har vist at de også blir å regne med denne sesongen. De har hentet inn en svensk profil i Lukas Karlsson. Han har flere sesonger bak seg i den danske ligaen og blir garantert en profil også i den norske ligaen. I tillegg skal vi som vanlig se opp for deres skytter på høyre back, Emil Sundal. De har en god blanding av spillere med masse erfaring, i tillegg til flere lovende ungdommer.

For vår del var det meget bra lenge i den første kampen mot Drammen. På stillingen 15-10 snudde kampbildet dessverre totalt. På kort tid rant kampen ut av hendene våre, men samtidig fikk vi vist at ingenting er umulig denne sesongen heller. Mot Haslum ble det motsatt kampbilde der det lenge så ut til at vi ikke skulle få med noe hjem. Men en strålende sluttspurt sørget for at Fredrik Mossestad kunne sette inn en utligning rett før slutt i en dramatisk avslutning.

Andreas Gjeitrem forklarer her hva som skal til for at vi skal gjennomføre 60 gode minutter fremover.

«Det er korrekt at vi har levert for ujevnt i de to første kampene. Bakover er vi ganske fornøyd og vi har flere muligheter til å endre taktisk i vårt forsvarsspill. Det blir nyttig for oss fremover og gjør at motstanderen må forberede seg på flere ulike ting når de skal møte oss. Vi har større forbedringspotensial når vi overtar ballen og skal produsere de riktige situasjonene i andre enden av banen. Vi trenger å bruke litt tid på å få brukt kvalitetene til våre bakspillere på en bedre måte. Det handler om å bygge relasjoner og få satt de opp i situasjoner slik at vi utnytter spissferdighetene deres. Det håper jeg vi får se utvikling på for hver kamp som kommer. I tillegg skal vi bli flinkere på å styre tempoet i kampene. Mot Drammen gjør vi store feil når kampen går inn i den avgjørende fasen. Mot Haslum manglet vi mer verktøyene for å bryte de ned i vårt etablerte spill. Der lykkes vi imidlertid godt med ankomstspillet som vi har jobbet en god del med. Vi skal ikke bruke tid som unnskyldning, jeg forventer at vi ser rask forbedring i det vi jobber med»

Han mener Bækkelaget er en krevende motstander, men samtidig ett lag som skal slås på hjemmebane.

«De er bedre enn i fjor synes jeg. Lukas Karlsson har tilført dem mye i det offensive spillet. Han styrer det godt og gjør spillerne rundt seg enda bedre. Men vi spiller hjemme og skal ikke tape i vårt eget fort to ganger på rad. Jeg kan love et aggressivt og sultent lag på lørdag, det er kun to poeng som er godt nok når vi løper ut i Framohallen. Hjemmekampen mot dem i fjor ble mye tut og kjør, med ekstremt mange mål. Jeg tror på en litt tightere kamp denne gangen, der de små tingene vil avgjøre hvem som stikker avgårde med seieren. En fullsatt Framohall som sist kan også være med å avgjøre det hele».