FyllingenBergen-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Bergen

FyllingenBergen-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

FyllingenBergen dro i land en ekstremt viktig hjemmeseier mot Halden søndag ettermiddag. Kampen bar preg av berg-og-dalbane prestasjoner fra begge sider, men poengene var det desidert viktigste denne ettermiddagen i Framohallen.

Vi har ved flere anledninger hatt utfordringer med starten av omgangene. Så også i denne kampen, gjestene fikk styre det meste i innledningen og var på det meste foran med 11-5. Da våknet vi for alvor og sakte men sikkert startet opphentingen. Rett før pause var vi like langt på 16-16, før Halden pirket inn 17-16 ledelse rett før halv tid.

Etter hvilen skiftet lagene på å føre kampen. Strålende prestasjoner ble etterfulgt av enkle feil på begge sider. Mange utvisninger og høy temperatur preget omgangen. Mot slutten la Fredrik Ruud om til 5:1 bakover og etter dette slet Halden med å produsere mål. Mot slutten kunne vi mer eller mindre kontrollere inn til seier 29-27.

Fredrik Ruud var lettet etter den viktige seieren.

– Etter to tap blir det ekstra viktig å få en seier igjen. Vi vet disse kampene er åpne og det er små marginer som vil avgjøre. I dag spiller vi oss opp når kampen står og vipper, derfor stikker vi avgårde med begge poengene. Vi sliter igjen med at vi er ikke med fra start, etter det synes vi leverer en bra prestasjon, sier Ruud.

Han peker spesielt på at vi misser mange klare sjanser underveis.

– Det ble etterhvert en kamp hvor begge målvaktene spiller en avgjørende rolle. Vi brenner en haug med sjanser fra seks meter mot Morten Nergaard. Heldigvis har vi også en matchvinner bakerst i Tord Moen Vårdal. Så lykkes vi godt med de grepene vi gjorde mot slutten av kampen. Omleggingen til 5:1 bakover, samt at vi spiller noen angrep syv mot seks ble viktig for oss i dag. Disse poengene trengte vi, nå skal vi forberede oss godt inn mot bortekampen mot Sandefjord, avslutter Ruud.

Leander Seime (bildet) leverte en solid kamp og ble kåret til vår beste spiller.

Her er tabellen etter kveldens kamper: