FyllingenBergen-Haslum HK, NM Senior Menn 1920 > Forhåndsomtale – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

FyllingenBergen-Haslum HK, NM Senior Menn 1920 > Forhåndsomtale

SEMFINALE, NM!
Motstander: Haslum HK (h)
Sted: Framohallen
Dato: Tirsdag 12. november
Tid: 19:15
TV: TV2 Sport 2 
Dommere: Mads Fremstad & Markus Pedersen
Delegat: Conrad Ravnanger & Rune Kristiansen
Kampsponsor: Polardrikk
Odds fra Norsk Tipping: 1.85 – 7.50 – 2.25

Tidligere seriemøter mellom lagene på vår hjemmebane:

18/19  FyllingenBergen – Haslum 24-23
17/18  FyllingenBergen – Haslum 31-31
16/17  FyllingenBergen – Haslum 36-29
15/16  FyllingenBergen – Haslum 21-28
15/16  FyllingenBergen – Haslum 32-25 (cup)
14/15  FyllingenBergen – Haslum 35-31

Endelig får vi en semifinale på hjemmebane. De tre siste gangene vi har nådd dit har vi måttet slå oss forbi det siste hinderet på bortebane. Sist vi var i cupfinalen var i 2016. Da slo vi også Haslum (4. runde) på ferden til finalen. Kan historien gjenta seg i 2019? Fyllingen jakter forøvrig sin sjette finale etter at klubben for første gang var i finalen i 1993/94 sesongen. Gjestene fra Bærum har i likhet med oss svingt i prestasjonene i innledningen av sesongen. Det kan bli spennende å se hvem som treffer sitt toppnivå i morgendagens direktesendte TV2 kamp.

Trener Andreas Gjeitrem gleder seg som aldri før til tirsdagens batalje. 

«Personlig synes jeg NM-finale er noe av det kjekkeste man kan oppleve i norsk håndball. Jeg unner alle våre spillere å få muligheten til å spille der. Det skal også prege oss på tirsdag, vi skal selge oss ekstremt dyrt i den kampen. Det er to lag som møtes som har variert masse i prestasjonene i innledningen av sesongen. Nå står det enda mer på spill, det er en kamp som skal avgjøre alt om hvem som kommer til Spektrum, understreker Andreas.

Han ser for seg en jevn semifinale i Framohallen på tirsdag. 

«Det har vært noen spesielle oppgjør mot Haslum de siste par sesongene. Vi har hatt evnen til å både snu kamper og ikke minst avgjøres de mot slutten når vi har møtt dem i det siste. Det håper jeg vi kan gjøre igjen om kampen er jevn inn i sluttfasen«.

Han har brukt mye tid på å analysere årets seriemøte mot Haslum.

«Både jeg og Fredrik har sett mye på det siste oppgjøret vi hadde mot dem. Skal vi ha mulighet en gang til mot dem er det flere faser av spillet som skal heves betraktelig fra det oppgjøret. Det har jeg også tro på at vi skal lykkes med på tirsdag. Kampene mot dem har tradisjonelt alltid bydd på noe ekstra. Det er kult at vi skal møte akkurat dem i en enkeltkamp som betyr så mye for begge lagene. En stappfull hjemmearena kan være akkurat det som vipper det i vår favør. Jeg oppfordrer hele det håndball-interesserte bergenspublikummet. til å kjenne sin besøkelsestid til dette oppgjøret, avslutter Gjeitrem.