FyllingenBergen-Nærbø, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

FyllingenBergen-Nærbø, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale

REMA 1000-LIGAEN, 10. serierunde
Motstander: Nærbø (h)
Sted: Fana Arena
Dato: Lørdag 23. november
Tid: 15:00
TV: www.ba.no/norgessporten
Dommere: Sondre Liltved & Jørgen Jørstad
Delegat: Dagfinn Villanger
Odds fra Norsk Tipping: 1,75 – 8,00 – 2,33

Tidligere seriemøter mellom lagene på vår hjemmebane:

18/19  FyllingenBergen – Nærbø 27-26
08/09  FyllingenBergen – Nærbø 36-28

Det er følelsesmessig berg-og-dalbane i FyllingenBergen om dagen. Vi fikk en tøff smell i nederlaget i semifinalen, samtidig kan vi glede oss over to strake seire i REMA 1000-ligaen. Det har også vært to viktige seire som har brakt oss opp på den siste sluttspillplassen. I tillegg har vi også fått kontakt med lagene som ligger på øvre halvdel. Mot Nærbø på lørdag håper vi at vi kan notere vår tredje strake seier og for alvor få fatt i lagene foran oss. Det er et lag som ligger helt likt med oss etter ni omganger og som er med og kjemper om poeng i stort sett hver eneste kamp de spiller. De har en fantastisk entusiasme i lokalmiljøet som definitivt smitter over på de unge guttene på banen.

Hva kan vi så forvente av oss på lørdag? De siste kampene har vi vist et stabilt og bra forsvarsspill. Vi har klart å provosere frem mange dårlige sjanser og feil. I seieren sist mot St. Hallvard klarte vi en periode før pause og utnytte dette til å lage en rekke enkle kontringsmål. Etter hvilen fikk vi ikke det til på samme måte, dermed havnet vi tilbake til at vi slet med å lage nok mål. Heldigvis dro vi den kampen i land. Resepten denne gangen blir helt sikkert og kunne være mer effektiv til å utnytte vårt gode forsvarsspill i enkle kontrigsmål. På den måten vil vi også få rett tempo inn i kampen og forhåpentligvis også vise frem enda bedre spill mot etablert forsvar.

Kampen mot Nærbø sist sesong ble svært dramatisk der Iben Hvidsten avgjorde med kort tid igjen på klokken. Vi kan helt sikkert forvente en lignende utvikling der de små marginene vil avgjøre mot slutten. Gjestene har Steffen Stegavik som representerer rutinen, rundt han finner vi en rekke lovende talenter. Stegavik har hatt en god innledning denne sesongen og en mann vi skal se opp for til dette oppgjøret. På venstrekanten finner vi en gammel kjenning., nemlig Sindre Heldal. Han dro fra oss før forrige sesong for å få enda mer spilletid på høyt nivå. Sindre har absolutt levert for Jærbuene og er en av lagets mestscorende spillere.

Som forrige sesong mot dem skal også denne kampen spilles i Fana Arena. Vi håper folk tar turen til Fana denne gangen også og bidrar til at vi kan plukke med oss vår tredje strake seier på rad.

Kampstart i Fana Arena på lørdag er kl 15:00.