Kolstad-FyllingenBergen, Eliteserien Menn > Kamprapport – Bergen

Kolstad-FyllingenBergen, Eliteserien Menn > Kamprapport

FyllingenBergen var ikke til å kjenne igjen fra søndag da laget fullt fortjent vant 32-29 mot sterke Kolstad onsdag kveld.

Andreas Gjeitrem og Fredrik Ruud lovet en helt annen utgave av FyllingenBergen enn den som spilte på søndag. De fikk virkelig svar allerede fra start da laget tok kommandoen fra første fløytestør i Kolstad Arena. Føringen i den første omgangen var flere ganger på fem mål, før vertene fikk redusert til tre mål til pause.

De siste 30 minuttene startet mer nervøst. En rekke enkel feil fikk Kolstad tilbake i kampen. De fikk også ved to anledninger gå opp i ledelsen, men dette var for alvor vår kamp. Stillingen ble raskt snudd i vår favør og mot slutten bikket marginene var vei.

For FyllingenBergen var Sindre Aho igjen meget god, sammen med målvakt Tord Vårdal. Mot slutten meldte også Inge Aas Eriksen seg på for fullt og banket inn noen viktige mål. Men vi kan ikke komme utenom 17-åringen Marius Haugstvedt. Unggutten sto på på banen da alt skulle avgjøres og imponerte med en ro og kløkt som få andre. Han åpnet opp Kolstad-forsvaret ved flere anledninger og var viktig for den sterke seieren. Før pause hadde jevngamle Ebbe Stankiewicz også vist hvilke kvaliteter som bor i disse unge guttene.

Fredrik Ruud var strålende fornøyd med seier i sin hjemby.

«Det var en ekstremt viktig seier for oss. Vi var skuffet over at vi ga bort ett poeng mot Follo og enda mer skuffet over prestasjonen vår mot Arendal. I dag var vi tilbake der vi ønsker å være. Vi spiller meget bra offensivt, spesielt før pause. Når Kolstad prøver seg mer offensivt etter hvilen blir det noen flere feil fra vår side. Men på slutten får vi løst det og det var sterkt å holde hodet kaldt på slutten. Jeg synes vi vinner veldig fortjent. Nå er vi for alvor med i kampen om plass i sluttspillet. I stå måte trenger vi full mobilisering inn mot hjemmekampen mot Halden om halvannen uke, sier en fornøyd trønder».

Han skryter videre av spesielt unggutten Marius Haugstvedt.

«Vi har mange som er gode i dag, men det er vanskelig å komme utenom Marius Haugstvedt mot slutten. Kolstad prøver å stresse han i valgene, men han er så rolig hver eneste gang. Han er helt avgjørende for roen vi har mot slutten. Det er helt fantastisk av en 17-åring, avslutter Ruud.