Nærbø-FyllingenBergen, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

Nærbø-FyllingenBergen, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale

I dag kan det avgjøres om vi når sluttspillet. Med seier på mer enn ett mål på bortebane mot Nærbø er vi garantert en plass blant de 8 beste lagene. Samtidig er det klart at kampen skal spilles for tomme tribuner i Nye Loen.

Nærbø har en fryktinngytende hjemmebane med et entusiastisk publikum i ryggen. Det er selvsagt trist at en en så viktig og avgjørende kamp skal spilles uten publikum. Da først og fremst for vertene som virkelig har skapt en sterk håndballkultur på Jæren.

For å ha fokus på det sportslige. Seieren mot Fold og Runar sitt tap mot Halden sørget for at vi spiller i REMA 1000-ligaen også neste sesong. Nå utspilles det en kamp for å komme inn i sluttspillet der flere lag er involvert. Bækkelaget ligger som nr 6 med 20 poeng, men er ikke sikret plass i sluttspillet enda. Med tanke på alle de innbyrdes oppgjørene rett bak er Haslum allerede klare med sine 21 poeng på 5. plass. Nærbø har vært langt fremme hele sesongen, men tre tap på rad har gjort at lagene bak puster dem i ryggen i tolvte time. Med seier mot oss vil de være klare for sluttspill. Med tap er de avhengig av å slå Halden på bortebane i den siste kampen. For vår del vil seier i dag sikre billetten, mens med tap vil det bli veldig tøft å greie det. Da må vi slå Elverum i den siste kampen, men også ha hjelp fra andre lag.

Det ligger med andre ord tilrette for en thriller i Nye Loen onsdag kveld. Selv om kampen spilles uten tilskuere vil den som vanlig bli overført på Direktesport hos www.ba.no.