ØIF Arendal Elite-FyllingenBergen, NM Senior Menn 1920 > Kamprapport – Bergen

ØIF Arendal Elite-FyllingenBergen, NM Senior Menn 1920 > Kamprapport

For en innsats, vilje og guts våre gutter leverte i Sparebanken Sør Amfi denne onsdagskvelden. FyllingenBergen tok tak i kampen umiddelbart og la premissene for oppgjøret. Midtveis i første omgang var vi foran 12-7, før en svak avslutning fikk vertene tilbake i kampen inn mot pause på 16-15.

Etter hvilen seilte vi fra igjen og Arendal-trener Marinko Kurtovic tok en svært frustrert og stresset timeout på stillingen 27-20. Likevel klarte hjemmelaget å kjempe seg tilbake på stillingen 30-30. Derfra og inn var det marginene som avgjorde, denne gangen heldigvis på vår side. Jan Stankiewicz leverte en svært viktig redning fra kanten og Kjetil Åndal ble vår store helt i sluttminuttene. Åndalsnes-gutten som er på utlån fra nettopp ØIF Arendal viste hvilke kvaliteter han har på nivået.

Med Sindre Aho og Boris Resovsky ute var det tynt i utgangspunktet før kampen. Det ble ikke bedre av at både Jacob Weidemann og Inge Aas Eriksen måtte ut en periode etter pause med skader. Det åpnet opp for en debutant ute på banen. 2002- modellen Marius Haugstvedt spilte en god del både før og etter pause og noterte seg i tillegg for ett spillemål. Nevøen til de gamle Fyllingen heltene Morten og Terje Haugstvedt kan fort bli en ny yngling i fremtiden.

Andreas Gjeitrem var naturligvis høyt oppe etter kampen.

«I dag var det kniven på strupen for vår del. I cupen er kun seier godt nok og jeg er utrolig stolt av guttene. Det er enorm forskjell fra lørdag og vi kjemper fantastisk i dag. Så lenge kreftene holder spiller vi også taktisk meget bra. På slutten av begge omgangene sliter vi imidlertid veldig, men heldigvis klarte vi å vippe det i vår favør tilslutt. Jeg mener det var en fortjent seier, stråler Gjeitrem.

Han roser spillerne for jobben gjennom hele kampen.

«Vi er helt på tannkjøttet når det gjelder spillere og det er klasse at en unggutt som aldri har spilt før på dette nivået kan komme inn å bidra. Marius lager mål på en strålende aksjon og han kommer det garantert mer fra. Så er det selvsagt moro for Kjetil at han får være med å avgjøre i dag. Vi er veldig glad for at vi får låne han og han skal få masse tillit til å utvikle seg hos oss.

På søndag venter ny kamp mot Arendal, denne gang i REMA 1000-ligaen.

«Der må vi forbedre oss ytterligere for å vinne igjen. Den kampen er vel så viktig for oss, men jeg håper dette ga oss masse energi inn mot det oppgjøret. Vi skal nyte seieren i kveld, så starter jobben mot søndag, avslutter Gjeitrem.