Viking Håndball-FyllingenBergen, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Bergen

Viking Håndball-FyllingenBergen, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Det burde blitt null poeng, skulle blitt to poeng, men endte tilslutt med poengdeling i onsdagens kamp mot Viking.

Det var et FyllingenBergen lag langt under pari vi fikk se i Stavanger Idrettshall. Forsvaret var utrygt hele kampen og fremover var det også et godt stykke mellom lyspunktene. Halvveis ut i 2. omg var hjemmelaget syv mål foran og svært lite tydet på at vi kunne komme tilbake i kampen. Så kom forvandlingen, hjemmelaget rotet det til for seg selv og plutselig løsnet det mer i vårt offensive spill. Fredrik Ruud la om til 7 mot 6, noe vi løste svært effektivt. Med halvannet minutt igjen på klokken var vi plutselig to mål foran på stillingen 30-28. Viking misset nok en gang, men dessverre for oss satte vi ballen utenfor i tomt mål. Den sjansen tok vertene vare på og reduserte til ett mål bak. Ny teknisk feil ga Viking også muligheten til å utligne rett før slutt. Så kom dramatikken i Stavanger Idrettshall. Fredrik Ruud la inn timeout kortet og sekretariatet brukte god til å blåse. Dermed mistet vi viktige sekunder til å avgjøre kampen. Når så spillet ble satt i gang med tre sekunder igjen, valgte hjemmelaget å stå med åtte spillere på banen. Kampen ebbet så ut med 30-30 og ett poeng til hvert lag.

Fredrik Ruud forklarer det hele slik:

– Vi har varslet at vi vil protestere, men skal bruke natten på å finne ut om vi forfølger saken i morgen. Det er rart at ikke delegat gjør jobben sin her, men sånn er det. Vi har mest fokus på at prestasjonen vår i dag er langt unna det vi kan forvente. Vi har flaks som får muligheten til å avgjøre og når vi har det i vår hule hånd kaster vi bort det også, sier Ruud.

Han har litt problemer med å forklare hvorfor det blir sånn.

– Vi har hatt utfordringer i starten av omgangene våre på bortebane med å komme opp i rett intensitet. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Vi var forberedt på deres styrker, men slipper likevel til alt det vi snakker om på forhånd. Utfordringene tar vi med oss fremover der vi er fryktelig temposvake og passive i vårt angrepsspill. Dette er den svakeste prestasjonen vår totalt sett og vi skal leite litt på å finne årsaken til hvorfor det blir sånn. Det må være løst frem til søndag når Kolstad kommer på besøk. Der forventer jeg et helt annet lag på parketten, avslutter Ruud.

Herman Bredal Oftedal levert en fin kamp og ble kåret til vår bestemann.

Her kan du se oppgjøret om du ikke har fått det med deg.