Vi er med lenge, men må se oss slått i Sandefjord – Bergen

Vi er med lenge, men må se oss slått i Sandefjord

Våre gutter var med lenge, men til slutt så ble hjemmelaget for sterke for Bergen Håndball. I en kamp som inneholdt mye mål så ble resultatet til slutt 37-32 til Runar. Her er en rask oppsummering av kampen.

Det var en kamp hvor begge lag gikk rett ut av startblokkene og fysikk ble den gjeldene faktoren. Mål og dårlig forsvarsspill var også en gjenganger for begge lag. Hjemmelaget fikk tidlig en liten luke til Bergen håndball. For allerede etter 6 minutter så skulle Trym Bilov-Olsen for Runar sette Sandefjordingene i ledelsen. Ledelsen skulle både øke og krympe utover omgangen. For med effektiviteten til Fredrik Clemetsen på linja og Ebbe Stankiewicz på kant som henholdsvis hadde 3/3 og 4/4 så hang gutta godt med selv om ledelsen til Runar tidvis var på 4-5 mål. Også Philip Holm var effektiv i første med 3/3,

Men det var Kenny Ekman og co som skulle føre omgangen, selv om Bergen Håndball var effektive foran Runar kassen. Tidligere nevnte Trym Bilov-Olsen og Christoffer Rambo hadde satt 5 kasser hver og jobber også godt hjem i forsvarsspillet. Stillingen til pause var 18-14 til hjemmelaget.

2. omgang starter med et pang! Våre gutter henter så og si 4 målssledelsen til Runar på «2 minutter». Nå er det selve kollektivet som står for innhentingen hvor gutta låser forsvaret og omsetter sjansene fremover. Men dette skulle fort snu igjen, og når Ebbe Stankiewicz fikk muligheten til å utligne til 22-22, 7 minutter inn i 2. omgang, så gjør det vondt når målvakten i Runar buret stopper muligheten. Så skal det begynne å stange igjen. For i de neste minuttene skulle det forkomme flere bomskudd og ikke minst tekniske feil. Da dro Runar dessverre fra igjen.

Men det var noe som ikke skulle stemme når Runar kom frempå og skulle ha en 3-4 målssledelse. For våre gutter nektet å gi seg. Gjentatte anledninger så skulle Bergen Håndball komme tilbake og helt opp i ryggen på Sandefjordingene. Men igjen så klarer vi ikke å sette ballen i kassen i de avgjørende øyeblikkene. Med 5 minutter igjen skulle Runar si takk og farvel for følge. Bergen Håndball gjorde en «god match» tatt i betraktning på antall scorede mål begge veier, men i dag ble en av årets seriefavoritter for sterke på hjemmebane. Sluttresultatet ble 37-32 til Runar.

Gutta gjør nok en god prestasjon. Men det er skuffende at vi ikke får med poeng selvfølgelig. Dessverre så blir det noen avgjørende utvisninger mot på litt feil tidspunkt når ting skal avgjøres som gjør at vi aldri får mulighet til å bevare momentum i slutten av kampen. Men jeg er veldig stolt av at guttene har ro til å stå i situasjonene og være der når alt skal avgjøres, selv om det svinger underveis, sier hovedtrener Fredrik Ruud etter kampen.