Årets første seier er et faktum! – Bergen

Årets første seier er et faktum!

Det ble ett spennende oppgjør da Bergen fikk besøk av Bækkelaget, denne gang i Åsane Arena.

På forhånd ble oppgjøret spådd til å bli ett jevnt oppgjør. Hjemmelaget måtte klare seg uten førstevalget på venstrekanten, Leander Seime som er skadet med overtråkk. Forfall var det også på landslagsaktuelle Fredrik Clementsen som fikk seg en støt/slagsskade i foten på den aller siste treningen før kamp.
Dermed var det duket for at flere av våre unggutter som skulle få mye ansvar.
Bortelaget store profil, Emil Sundal var heller ikke på parketten. Den nybakte faren sliter med skulder og Bækkelaget spilte dermed med tre høyrehendte bakspillere i dagens oppgjør.

Kampen ble en tett affære og lagene fulgte hverandre hele første kvarteret. Christian Ekeberg har muligheten til å føre bortelaget opp i 9-7 ledelsen, men en god redning fra Tord Moen Vårdal og scoring fra Herman Bredal Oftedal sørger for 8-8 etter nøyaktig ett kvarter spill.

Nevnte Vårdal begynner å plukke en del baller i neste perioden, det gjør at hjemmelaget får momentet og går opp i en ledelse som skulle vise seg å være kampen ut. Bortelaget gir dog ikke noe ved døren og henger på gjennom hele kampen. Halveis i 2.omgang scorer Marcus Soltvedt 23-18 målet etter nydelig kombinasjonsspill med Inselseth.
Da var det flere som trodde dette var over, men som hjemmelaget har fått erfare tidligere så er ingenting avgjort før siste fløytesignal går.
Bækkelaget anført av Trym Johnsen gir seg ikke og reduserer til 25-24 med 7 minutter igjen å spille.
De siste 10 minuttene står hjemmelaget i 7-6 hvor Marius Haugstvedt står frem med en stoisk ro i spillet og noen flotte avleveringer til lagkameratene. Han finner løsninger både til vår venstrekant og ikke minst til linjespiller som gir oss meget gode muligheter.
Kampen blir spennende hele veien inn, men når Inselseth sitter ballen i mål til 28-26 halvannet minutt før slutt får hjemmepublikummet skikkelig troen på at vi denne gang skal klare å holde hele veien inn.
Tord Vårdal Moen blir meget fortjent vår beste spiller med over 20 redninger, mange av de kommer i en avgjørende fase hvor vi sliter i angrepsspillet.
Vi kommer heller ikke utenom Ebbe Stankiewicz som nok en gang gjør en solid prestasjon. Han lager mål på alle avslutningsforsøkene sine og ender med 4 scoringer. Gledelig var det også å se en Jens Dolberg Plougstrup som gikk mer direkte på mål og finner nettmaskene 5 ganger.

Vi er meget glade for vår første seier og skal bygge videre på denne frem mot en tøff bortekamp førstkommende onsdag, da skal vi inn i de dype skoger å møte Elverum.