Ruud før Kolstad-kampen: – Det handler om råskap og «attitude» – Bergen

Ruud før Kolstad-kampen: – Det handler om råskap og «attitude»

Det er klart for nok et vanskelig borteoppgjør i morgen når Bergen Håndball reiser til Trondheim for å jakte livsviktige poeng i Kolstad Arena. Før kampen er hovedtrener Fredrik Ruud tydelig om at råskap og attitude blir de viktigste elementene for oppgjøret.

Kolstad står for tur og en trenger neppe å være rakettforsker for å forstå at morgendagens borte kamp blir både tøff og viktig for våre gutter.

Trønderne har i likhet med Bergen Håndball hatt en svak sesongstart, men har i de siste kampene fått mer flyt i maskineriet (med unntak av det stygge 10 måls-tapet hjemme for Haslum), og har klatret på tabellen.

Nå skal Bergen Håndball prøve å ta innpå og ta livsviktige poeng i nedrykksstriden.

– Vi kommer fra en bra treningsperiode. Vi må bare gi full gass nå for krige inn så mange poeng som mulig. Vi har jobbet mye med individuelle feil som vi ser har vært utslagsgivende i de siste kampene. Det handler om råskapen og «attituden». Det er sentrale virkemidler som vi jobber med nå. Det handler ikke så mye om ferdigheter og fint spill nå, men viljen og troen på å snu trenden, sier hovedtrener Fredrik Ruud.

Bergen Håndball trener Fredrik Ruud gleder seg til å spille mot Kolstad i Kolstad Arena. Foto: Njål Arnar Johansen

Han fortsetter…

– Kolstad varierer veldig i sine prestasjoner, men likt som oss så har de mange unge gutter som står der når ting skal avgjøres. Det gir ofte rom for litt variasjon. De har noen spennende unge høyrehendte bakspillere og de har med seg veteranen Rasmus Carlsen. Lyse, Reitan og Langeland er spillere som er spådd en stor fremtid. På høyrebacken har Setterblom vært god for Kolstad i det siste og det er en riktig kraftspiller. Bakerst har de den unge legenden Lars Rismark som vi vet er kapabel til å stenge målet, men også Westby har vært god for de i det siste. Adrian Aalberg er tilbake fra skade og bekler venstrekanten sammen med unge Sande Rønning. Min gode venn Stian Gomo leder laget og det er en mann jeg ønsker alt det beste, men akkurat i morgen håper jeg selvfølgelig at det er vi som kan gå seirende ut av duellen.

Vi krysser fingrene for at Bergen Håndball henter 2 poeng fra Trondheim. Kampen kan du se i morgen på direktesport.no fra klokken 18:00