Før KRS-kampen: forsvarsspillet blir nøkkelen til suksess! – Bergen

Før KRS-kampen: forsvarsspillet blir nøkkelen til suksess!

Les hva hovedtrener Fredrik Ruud og Bergen Håndballs egen Sebastian Mossestad sier før morgendagens oppgjør mot KRS-topphåndball.

Endelig er det klart for Rema1000-ligaen igjen for herrer. Allerede i går gikk startskuddet for vårsesongen når ØIF Arendal slo Nøtterøy komfortabelt på hjemmebane.

I morgen er det mer eller mindre full runde igjen med følgende matcher:

Drammen – Nærbø (15:00)
Halden – BSK (18:00)
Runar – Fjellhammer (18:00)
KRS – Bergen (18:00)
Haslum – Sandefjord (18:00)

Etter mesterskapspausen er Bergen Håndball selvfølgelig klar for å ta fatt på de 10 resterende kampene, men fokuset ligger først og fremst på en kamp om gangen.

Hjemmekampen mot KRS i høst så lenge ut til å bli vendepunktet for den vonde trenden for våre gutter, men som Fredrik Ruud selv påpekte under sendingen fra Framohallen den 17 oktober så var det dårlig forsvarsspill som ble avgjørende for 29-32 tapet den gang. Det skal man i morgen prøve gjøre noe med i «retur» oppgjøret på Sørlandet.

– Det er kun morgendagens kamp mot KRS som står i hodene på oss. Vi gleder oss veldig til å spille håndball igjen og vet hva som skal til for å bikke kampen vår vei.

Fredrik Ruud fortsetter…

– Forsvarsspillet blir nøkkelen til suksess. Vi møter et rutinert lag med x-faktor på mer eller mindre alle posisjoner. Disse profilene var de som satte oss på prøve i det forrige oppgjøret. Vi har sett fra deres treningskamper at disse profilene fortsatt er sentrale. Det er slik vi må forberede oss mot KRS. Da flere spillere ofte dekker flere posisjoner, er det viktig at vi hele tiden observerer hvem som står foran oss.

En som virkelig fant formen for Bergen Håndball før mesterskapspausen var Sebastian Mossestad. Han har sammen med flere av våre andre gutter trent hardt den siste tiden. Han var blant annet også en svært sentral spiller i treningskampen mot 1. divisjonsklubben TIF Viking for litt over en uke siden.

– Det var en god gjennomkjøring mot TIF Viking, formen er god og jeg håper det kan bli avgjørende i morgendagens kamp.

I likhet med Bergen Håndball hovedtreneren er den hardtskytende håndballspilleren fra Fyllingsdalen klar på at det er kun KRS som står i hode på han.

– Det er kun KRS i hode på meg. Vi har fokusert mye på forsvarsspill den siste tiden og vi stiller sterkere nå enn sist vi møtte Kristiansand, sier Sebastian før han avslutter med…

– Vi er utrolig klar for kamp!

Kampen mot KRS kan du som alltid se på direktesport. Kampen starter 18:00 og du finner direkte lenke til TV-sendingen her.