Den vonde trenden fortsetter for Bergen Håndball – Bergen

Den vonde trenden fortsetter for Bergen Håndball

Søndagskveld tok Bergen Håndball imot KRS topphåndball i Framohallen. En kamp som så ut til å bli vendepunktet for Bergen Håndball ble igjen et lite mareritt. Slik var kampen:

Det var nærmere tilskuerrekord for sesongen når tabellnabo Kristiansand gjestet Framohallen søndagskveld. I en match som innledningsvis ble akkurat som forventet så så var det hjemmelaget som kom best i gang.

For det var to lag som fulgte hverandre i de første 20 minuttene. Men en kunne tydelig se at Bergen Håndball hadde planer om å gjøre presist det bakspiller Sebastian Waage Mossestad hadde sagt før kampen: Å snu den dårlige trenden.

Men gjestene var ikke enkel å overliste, for en kunne se at Kristiansand hadde mye selvtillit og kommer fra en seiersrekke. For hvor Bergen Håndball var nødt til å krige til seg målene i etablertspill så kom det ene etter det andre kremmerhuset fra gjestene. Jens Dolberg serverte naturligvis også sine vanlige glovarme meteoritter fra 9 meteren, men i dag ville også hans makker Mossestad være med på leken med en ellevill scoring.

i de siste ti minuttene av 2. omgang så skrudde gjestene opp tempoet og viste at de hadde et lite gir ekstra inne, noe som Bergen Håndball ikke fult og helt klarte å svare på fremover. I tillegg så sto forsvarsspillet dårligere nå enn tidligere i kampen, noe som ga et mindre flott resultat inn til pause på stillingen 14-18 til Kristiansand.

Dessverre så åpnet ikke 2. omgang noe stort bedre for våre gutter. Det løsnet seg riktig nok noe fremover på banen igjen, men forsvarsspillet skulle fortsatt vise seg å være en vanskelig nøtt å knekke for Fredrik Ruud og hans gutter.

Et lite håp ble tent i det 36 minutt når Bergen Håndball sisteskansen Tord Vårdal får ballen i ansiktet etter at Kristiansand avslutter fra linja. I håndball vet jo en at en slik situasjon typisk sett fører med seg en positiv effekt for det aktuelle laget, men det skulle ikke bli tilfellet i dag. Heldigvis ristet Tord også av seg den lille smellen rimelig kjapt.

Men det skulle bli som så mange ganger før, rett og slett at det er noe som ikke stemmer for Bergen Håndball for tiden. For selv om Ebbe Stankiewicz fant nettmaskene på alt han gjorde og Birk Hermann Inselseth leverte mål slik som han pleier så var det gjestene som trykket på gasspedalen og var det bestelaget både fremover og bakover på banen.

Det endte da til slutt med et nytt tap (29-32) for Bergen Håndball. Denne gangen i en kamp som dårlig forsvarsspill ble avgjørende faktoren, noe som hovedtrener Fredrik Ruud selv sa til direktesport.no etter kampen.

MEN(!) det var svært gledelig å se Marcus Robson og Fredrik Clementsen tilbake på banen etter at begge gutta har vært ute med skadeavbrekk i noen uker, så fikk riktignok Fredrik en ny smell i venstre foten, noe som forhåpentligvis ikke fører med seg noe mer enn en litt vond natt…

Neste kamp er mot Haslum 27/10 i Nadderud Arena.