Sebastian Waage Mossestad: – I morgen skal det snu! – Bergen
Foto: Njal-Arnar-Johansen

Sebastian Waage Mossestad: – I morgen skal det snu!

Den lokale bakspilleren Sebastian Waage Mossestad gleder seg stort til kampen mot Kristiansand er tydelig på at det er nå det skal snu.

Sebastian Waage Mossestad har gått i gradene i Fyllingen opp gjennom årene og har etter hvert bygget seg opp en solid mengde med håndballerfaring før han ankom Bergen Håndball for årets sesong. Etter en litt vanskelig start for laget så er den lokale bakspilleren klar på at i søndagens kanp så skal det snu.

Det er en kamp mellom to lag som er litt i samme situasjon utenfor banen, med tanke på at begge bygger klubb og ønsker å engasjere en hel by. Ingen av lagene har fått noe pangstart på sesongen poengmessig, og det gjør at denne kampen blir ekstremt viktig for begge lag.

Mossestad er klar på at Bergen Håndball må stå sterkere i de siste 10-15 for at det skal bli en ny to poenger i morgen.

Det blir viktig for oss å holde 60 minutter ut for å ta 2 poeng. Vi har stort sett vært gode i 45 minutter i år og tapt kampene mot slutten. Det er ufattelig kjedelig, men det endrer seg i morgen!

LES OGSÅ: Stor billett-pågang før 4-poengskampen!

For etter 3 poeng på 6 kamper og NM-exit mot Fjellhammer i kvartfinalen så ser ikke sesongen så langt ut som den skulle i henhold til hva Sebastian sa i hans egen podcast, Klisterball.

Der tippet han nemlig før sesongen at drømmen er topp 4 med Bergen, men at sluttspill er det store målet, og tippe-resultatet står han fortsatt ved.

Hehe, nei jeg var vel kanskje litt offensiv før oppstarten her. Men jeg mener at vi har et godt lag med mye fine typer og dobbeltdekning. 4 plass er over et langsiktig perspektiv. Nå skal vi spille om å nå sluttspillet, og det skal være fullt mulig enda. Det er mange kamper igjen, men vi må også begynne å levere varene. Derfor er morgendagens kamp mot Kristiansand utrolig viktig og jeg er sikker på at nå snur det for oss.

Selv så føler bakspilleren at han begynner å knekke koden…

Jeg har jobbet for å få gang på skuddarmen, og har fått vist glimt av det de siste kampene. Så jeg jeg håper å kunne vise den enda mer fram i morgen.

Foto: Njal-Arnar-Johansen
Etter en vanskelig sesongstart er Sebastian Waage Mossestad klar: Nå skal det snu! Foto: Njal-Arnar-Johansen

Med seier mot KRS kan Bergen klatre til sluttspill plass!

Det er riktig nok lenge igjen av sesongen, så å snakke om sluttspillet nå er riktig nok ikke særlig nødvendig. Men å vite at en innehar en viktig plassering på tabellen kan være med på å løfte spillet og skape moment for guttene i stedet for å alltid være det «jagende laget».

Merk at dette er nok et longshot, men dersom seier blir utfallet i morgendagens kamp så kan faktisk Bergen Håndball klatre opp på en 8.plass som gir sluttspill ved seriespill slutt.

For når KRS gjester Framohallen så skal tabellnaboene Fjellhammer og Kolstad møtte henholdsvis Runar og Elverum.

Runar tapte stort (50-30) borte mot Elverum i NM-kvartfinalen sist helg og er nok svært motivert til å slå tilbake når de gjester Lørenskoghallen i morgen. I Trondheim er det serie 1.ern som kommer på besøk etter å ha tatt sin første seier i Champions League. Det er et lag som virkelig har moment for øyeblikket og selv om Kolstad har fått styr på maskineriet så vil nok trønderne få litt av en jobb med å ta poeng mot de hvite og sorte fra innlandet.

Dermed er det ikke helt virkelighetsfjernt at Bergen håndball kan klatre til 8 plass ved rundeslutt. Men man er helt avhengig av å vinne mot KRS og da også stort. For å presisere nettopp det så har vi limt inn tabellen fra 8-14 plass, kikk gjerne litt ekstra på målforskjellen her…

8Kolstad6213184 – 175+95
9Fjellhammer IL6204159 – 177-184
10Kristiansand Topphåndball6204150 – 180-304
11Bergen6114168 – 187-193
12Haslum HK6105162 – 188-262
13Nøtterøy Håndball6105177 – 205-282
14Sandefjord6006148 – 206-580