Surt tap i Nordstrand Arena – Bergen

Surt tap i Nordstrand Arena

Bækkelaget ble til slutt for sterke for Bergen Håndball i kveldens kamp i Nordstrand Arena. Slik var kampen.

Innledningsvis byttet lagene på å lede. Lagene løp mye og kontring- og ankomstsspill ble av utnyttet til det fulleste. Tidlig kunne en se at vår sisteskansen Tord Vårdal ville levere en god kamp. Han reddet og reddet og var helt avgjørende for at våre gutter sakte men sikkert festet grepet om kampen. For på stillingen 10-10 med 17 minutter spilt så skulle Marcus Rene Næss Soltvedt åpne ballet for en langvarig Bergen ledelse. Sebastian Waage Mossestad satte i det 24 minutt inn målet til en firemålsledelse og det virket som at de høye skuldrene fra tidligere kamper endelig hadde sluppet taket. Dessverre så slapp vi oss litt ned på slutten av omgangen og hjemmelaget kom mer inn i matchen igjen.

Like før pause så henter Bækkelaget hele ledelsen til Bergen og utligner 8 sekunder før pause. Allikevel så rekker Bergen å få ballen opp til en Tobias Holm som er mer eller mindre i luften når pausesignalet går. Om ballen var innenfor stengene eller ikke før halvtid er vanskelig å si, men dommerne bestemte seg tilslutt for at det var tilfellet. Dermed gikk lagene til pause med en fortjent Bergen ledelse på 17-18.

Kort oppsummert var 1. omgang en heseblesende omgang hvor begge lag løp – og ville mye.

I 2. omgang gikk Bergen ut og på nytt i strupen på BSK. Tord Vårdal løftet seg ytterligere og tok nærmest alt som kom hans vei. Det skulle legge til rette for at våre gutter nok engang skulle få en luke ned til Bækkelaget. Etter bare 6-7 minutter inn i omgangen var en ny 4-5 målssledelse et faktum for Bergen. Angrepsspillet fløt godt med både gode kollektive – og individuelle involveringer. Men bare noen få minutter etter dette så var det som om noen slo av lyset for våre gutter. Plutselig kom de høye skuldrene tilbake og vi stanget veldig i etablert angrep. Også forsvarsspillet vårt fikk seg en smell ettersom BSK knappet seg mer og mer innpå.

I det 48ende minutt utlignet BSK til 28-28. Da hadde Bergen gått i 8 målløse minutter. Iben Rene Hvidsten scoret riktig nok like etterpå til 28-29, men dessverre så var det hjemmelaget som ville mest herfra.

Det sluttspilljagende BSK fikk fornyet tro og stengte butikken helt. Nikolai Wiig i Bækkelagets mål og Tord Vårdal hadde skiftet rolle og nå var det den førstnevnte som tok alt som kom hans vei.

Bergen var riktig nok bare bak med 1-2 mål til nesten siste minutt. Men det skulle heller ikke i dag gå vår vei. For Bækkelaget utnytter våre feil i et tamt sideveis angrepsspill og fikk inn noen kjappe scoringer like før fulltid. Dermed endte det med en noe ufortjent hjemmeseier på stillingen 36-32 i en kamp som inneholdt mange mål!