Ebbe Stankiewicz blir utenlandsproff i Sverige – Bergen

Ebbe Stankiewicz blir utenlandsproff i Sverige

Ebbe Stankiewicz har gått i gradene fra Sædalen IL til proff i Bergen Håndball. Nå er han klar for å ta neste steg i karrieren som utenlandsproff i Sverige!

Høyrekantspilleren til Bergen har på tross av nedrykket levert en god sesong i den mørkeblåe drakten og er med 3 kamper igjen av sesongen lagets toppscorer. På 23 kamper har Ebbe scoret totalt 86 mål. I tillegg til å ha vært lagets toppscorer har han også fått tillitt på rekruttlandslaget i årets sesong.

Nå skal Ebbe Stankiewicz fortsetter karrieren i Sverige. Han skal fra neste sesong spille i den hvite og blå drakten til Ystads IF (YIF) og har signert en 3 årskontrakt med svenskene.

YIF er et av Sveriges mest suksessrike klubber innen seniorhåndball for menn og blir etter alt å dømme med 1 runde igjen av sesongen nummer 3 eller 4 i den svenske Handbollsligan.

– Jeg gleder meg veldig. YIF er en veldig god klubb med en svært dyktig trener. Jeg har blitt presentert for et utrolig profesjonelt opplegg der utviklingsmulighetene virkelig ligger til rette for meg. Det blir gøy å kjempe i toppen av svensk håndball og – sluttspill.

Ebbe Stankiewicz har vært svært sentral i året sesong. Her avbildet i hjemmeseieren mot Haslum.

Men selv om opplegget i Sverige har imponert den unge kantspilleren så reiser Ebbe med en tydelig bismak i munnen…

– Tiden min i Bergen håndball (og tidligere FyllingenBergen) har vært utrolig bra for meg. Jeg har virkelig fått utviklet meg som spiller og person opp gjennom årene i klubben. Jeg er veldig takknemlig for tilliten jeg har fått her. Laget og samholdet i Bergen kommer til å være vanskelig å toppe. De er den beste gjengen jeg noen gang har møtt og jeg gleder meg til å følge dem videre.

Men etter nedrykket så innrømmer Ebbe at tiden var moden for en endring…

Nå skal jeg være ærlig og si at jeg følte meg klar for å prøve noe nytt, derfor gleder jeg meg veldig til å ta fart på tiden min i YIF. Men selvfølgelig så er det utrolig tungt å gå fra Bergen akkurat nå, spesielt med tanke på situasjon… forteller han.

Vi ønsker å takke Ebbe Stankiewicz for at han har lagt rammene for at flere lokale barn og unge har blitt inspirert og motivert til å satse håndball. Vi vil også takke han for en solid innsats for klubben og ønsker han lykke til som utelandsproff i Sverige!