Reddet uavgjort i siste sekund! – Bergen

Reddet uavgjort i siste sekund!

Som lovet på forhånd ble kampen av det mest intense og spennende slaget. Slik var kampen.

Bergen Håndball fikk med seg ett viktig poeng mot opprykksrivalen Follo HK hjemme i Framohallen.

Guttene fra Bergen kom meget dårlig i gang i søndagens kamp i Framohallen. Follo HK startet kampen med å sette de tre første scoringene og det skulle gå 5 minutter før Bergen noterte seg på scoringslisten for første gang.

Det så ikke ut som Bergen-spillerne var helt påskrudd fra start, med unntak av Tord Vårdal bakerst i målet som holder oss inne kampen med intet mindre enn to strafferedninger før det var gått 8 minutter. Etter 10 minutter bestemmer Vidar Gjesdal seg for å ta Bergens første timeout på stillingen 1-5. Timeouten så ikke ut til å hjelpe guttene fra Bergen noe nevneverdig og Gjesdal ser seg nødt til å ta dagens andre timeout etter 16 minutter på stillingen 2-7.

Denne timeouten ser ut til å ha fungert noe bedre og to kjappe scoringer fra Andreas Lervik og Miguel Neves gjør at vi henter det opp til 6-8 etter 20 minutter spilt. Først etter 26 minutter er vi like langt med 12-12 med en flott scoring av «lokomotivet» Sondre Skare. Lagene følger hverandre tett de siste minuttene og vi går til pause med 14-14 etter en ny fin redning av Bergen-målvakt Tord Vårdal. Omgangen går nok ikke inn i historiebøkene som den beste presentasjonen av guttene fra Bergen og man skal være greit fornøyd med uavgjort til pause.

Andre omgang startet på litt samme måte som første, med redninger av målvaktene på hver sin side og tekniske feil. Etter 5 minutter i andre omgang er vi for første gang i kampen foran med en forrykende kontring satt i noten av Jon Salte. Jon spiller en god kamp begge veier og er mye av grunnen til at man halvveis i omgangen er vi foran 21-20.

Follo HK legger om til 7 mot 6 og klarer på snu kampen med flere fine innspiller til linje. Etter en siste timeout fra hjemmelaget etter 20 minutter og 2 Bergen-scoringer i det åpne målet, tvinger vi Follo HK til å gå tilbake til 6 mot 6. Tre scoringer på rappen fra Bergen fra Miguel, Jon og Tobias gjør at vi er foran 26-24 med 6 og et halvt minutt igjen på klokken. Bortelaget klarer igjen å snu kampen etter to minutter i overtall til 28-28 etter 29 minutter. En straffescoring av Follo HK med 43 sekunder igjen å spille sender de foran før Jon Salte setter en veldig viktig scoring i siste sekund til 29-29 og ett poeng til Bergen.

Uavgjort var viktig med tanke på innbyrdes oppgjør mot Follo HK og Bergen er i skrivende stund på 3. plass som gir kvalifiseringskamper til Rema 1000-ligaen. Jon Salte blir fortjent kåret til vår beste spiller, med Tord Vårdal ikke langt unna. Neste søndag drar vi til Domus Athletica for å spille mot Oslo-Studentenes IK. Den kampen kan du følge på TV2play kl. 16.15.