Storseier mot Haslum – Bergen

Storseier mot Haslum

FyllingenBergen spiller denne uken sine første kamper mot elitemotstand siden i desember i fjor. Det viste seg å være en meget spillesugen gjeng som entret parketten i den første kampen i årets utgave av Skjærgårdslekene.

Haslum er som alltid å regne med når en ny sesong skal blåses i gang. Det var vår første motstander i turneringen og for en åpningsomgang vi skulle få se fra Nøtterøyhallen. En heltent gjeng stengte igjen bakover og kom med ditto stort trykk i ryggen på bæringene. Etter fire minutter sto det 5-0 på tavlen og ledelsen økte sakte men sikkert hele veien inn til pause på stillingen 20-10.

Etter hvilen kom Haslum noe nærmere før vi igjen trakk fra midtveis i omgangen til overlegen seier med 38-26. Det var flere spillere som virkelig fikk vist seg frem i kampen. Alle vår nykommere leverte flotte prestasjoner sammen med resten av laget.

Fredrik Ruud var også godt fornøyd med det han fikk se av guttene

«Det er viktig å minne oss selv om at det kun er en treningskamp, men det er likevel langt gøyere å levere sånne prestasjoner enn motsatt. Jeg er spesielt fornøyd med at vi står distansen hele veien i dag. Det er lett for at man slipper motstanderen tilbake når man får en stor ledelse tidlig. Vi har en liten downperiode etter pause, men vi svarer raskt og tar tilbake kommandoen i kampen. Det er kanskje det mest gledelige i dag, sier Fredrik.

Det var en kamp der vi kanskje ser konturene av en større bredde enn tidligere?

«Absolutt. Vi har bra dekning på flere posisjoner enn det vi kanskje har hatt tidligere. Det må også til om vi skal utvikle denne klubben til å bli det topplaget som vi alle ønsker oss. Nå gjelder det å bygge videre på denne prestasjonen inn mot seriestart, avslutter Ruud».

I morgen (torsdag) er det trening på programmet for spillerne, før vi fredag møter Kristiansand til ny kamp i turneringen. Lørdag spilles den siste gruppekampen mot Runar Sandefjord.