Ingen strandferie i Strandebarm! – Bergen

Ingen strandferie i Strandebarm!

Treningsleiren i Strandebarm er over og FyllingenBergens gutter er tilbake i Framohallen for å fortsette sesongoppkjøringen. Men med treningsleiren friskt i minne (og for øvrig muskelminne) så er de neste dagene hovedsakelig ment til rolige økter.

Det var ikke helt kampen for tilværelse i Strandebarm, men tidvis så kunne nok guttene oppleve at det var slikt. Treningsleiren, eller Camp Ruud som det for så vidt også heter, var i år som i fjor, krevende. Dersom en ser for seg at Strandebarm er et sted med vakker sjøutsikt og deilig Hardanger atmosfære så tro om igjen. Ja, for oss vanlige dødelige (blant annet undertegnende) så er Strandebarm et paradis, men for guttene så er nok lettelsen stor for at besøket i Hardanger er over for denne gang, for det var nemlig tøft. Svært tøft.

Det var uten tvil en tøff runde for guttene. Selv om jeg tror at det ikke var like tøft i år som i fjor, ler hovedtrener Fredrik Ruud med morgenkaffen i hånden.

– Fra spøk til alvor så er vi godt fornøyd med oppholdet. Guttene så veldig bra ut og vi fikk akkurat de svarene og resultatene vi håpte på. Det er ingen tvil om at samtlige har gjort en solid jobb på egenhånd gjennom sommeren!

I tillegg til å få oppleve noen tunge økter, så var det lengre helgeoppholdet i Strandebarm også en sosialhappening.

– Mellom øktene fikk vi gjennomført flere møter med et håndballfaglig fokus. I tillegg hadde gruppen en del fri med mulighet til å gjennomføre litt ulike sosiale aktiviteter. I likhet med oss i trenerteamet så tror jeg også at guttene var fornøyd med opplegget.

Samtidig som Ruud skryter av oppholdet, så vil han også rette fokuset mot Strandebarm Sportell og fasilitetene langs Hardangerfjorden.

– Vi er veldig fornøyd med opplegget sammen med Strandebarm Sportell. For at våre gutter skal kunne yte på sitt høyeste nivå er vi avhengig av gode fasiliteter og ikke minst næringsrike, gode måltid. Her er Strandebarm Sportell en flott sparringspartner i dette tilfellet.

Driver og eier, Sverre Sørnes forteller om fordelene ved å besøke Sportellet.

– Konseptet med Strandebarm Sportell er enkel. Her skal man drive med forebygging og sette folkehelse i perspektiv. Vi skal rett og slett gjøre våre gjester best rustet til å prestere lengre og bedre uten å pådra seg skader.

Han forteller at det opp gjennom årene har vært svært mange mennesker innom og da innen ulike sportsgrener og er klar på at oppholdet i Hardanger kan ha vært -, og er avgjørende for at individer og sportslag har – og kan prestere på sitt høyeste nivå.

– Det har vært masse folk innom her de siste årene, ikke bare mennesker som bedriver sport, men også innenfor helt andre ting som for eksempel musikk. Jeg tror at et opphold her kan gi nytte på flere flater enn bare det fysiske, det håper jeg også at FyllingenBergen nå sitter igjen med.

Strandebarm Sportell

Tilbake til Ruud så forteller han at nå blir fokuset mer håndballrettet.

Ja, med de svarene vi fikk i Strandebarm så ligger vi litt foran skjema. Det vil si at vi kan begynne å spille med ball fortere enn forventet, men nå skal gutta få noen litt roligere dager før vi fortsetter kjøret mot sesongstart 1. september i Nye Loen.