– Det har vært en fantastisk start! – Bergen

– Det har vært en fantastisk start!

Jens Dolberg er sammen med resten av laget i Strandebarm for årets «første» treningsleir. Selv om guttene har et svært intensiv treningsprogram så stilte den danskevikingen opp for en prat om den nye tilværelse i Norge.

Vi er i Hardangerfjorden, nærmere bestemt Strandebarm. Her kan vi nyte en deilig kaffe i 20 grader og se utover en av Norges mest kjente turistattraksjoner. Det hørtes kanskje deilig ut…? Men faktumet er at vi er her av helt andre årsaker enn å satifisere våre feriebehov og det er vår nye danske, Jens Dolberg rask med å minne oss på.

– Til nå har treningsleiren vært tøff, men jeg forventer vel at det skal bli enda tøffere de kommende dagene.

Den aktuelle treningsleiren i Strandebarm er kjent blant mange for å være hard (etter fjorårets besøk) og har raskt blitt omdøpt til «Camp Ruud».

Treningen(e) er noe annerledes enn hva de(n) var i Mors-Thy.

– Det er ikke sånn at det er så mange andre øvelser, men per nå så fokuserer vi betydelig mer på fysikken enn hva jeg er vant med fra Danmark, «hjemme» spilles det mer med ball, selv om man er tidlig i oppkjøringen.

Jens er allikevel raskt ut å bekrefter at han er positiv til opplegget.

– Ja, det passer meg i grunn godt, sier den sterke og tettbygde dansken.

Jens i aksjon på en av «Camp Ruuds» øvelser. Foto: FyllingenBergen

En fantastisk start!

Jens Dolberg kom til Bergen for litt over en uke siden og er blitt godt kjent med gruppen. Allerede første dagen var hans «kollega» Ebbe på døren for å vise Framohallen og Bergen.

Det er spennende å komme i gang i et nytt land og det er jo helt nytt for meg.

– Det har vært en fantastisk start! Guttene har tatt meg veldig godt i mot og jeg er allerede kommet godt inn i gruppen.

Temaet begynner sakte med sikkert å bevege seg over på sport, og her er Jens i det ambisiøse hjørnet om den kommende sesongen…

– Jeg håper vi kan være gode nok til å ligge i toppen og at vi er i den «riktige ende» av sluttspillet. Stabilitet er nøkkelen, men det er en del gode lag i toppen, så vi må bare se hvor langt vi kan nå.

Flere nye spillere kommer til (for egne intervjuer) og undertegnede ser at praten med Jens nærmer seg slutten. Allikevel så får hovedpersonen et siste spørsmål på veien tilbake til rommet.

Hva tenker du om fremtiden?

Jeg tenker at fremtiden her i Bergen blir veldig spennende, slår han fast med et lurt smil om munnen.

Jens Dolberg med et lurt smil om munnen. Foto: FyllingenBergen