To kamper unna NM-finale, må tåle favorittstempelet – Bergen

To kamper unna NM-finale, må tåle favorittstempelet

NM finale i Spectrum er kanskje alle norske spilleres drøm om å få oppleve, selv om den ligger i romjulen og andre lag kan nyte fridager i fjellheimen eller med familie, så står den norske NM finalen så høyt at de fleste velger bort alternativene.


Årets sesong har startet variabelt for vår del, men når det gjelder NM har det ikke vært mye tvil. Bergen Håndball kom inn i 3.runde og spilte borte mot Stavanger i vår første runde. Denne kampen ble aldri spennende, vi dro hjem fra Stavanger med ti-målsseier og avansement.


Tilfeldighetene gjorde at vi måtte med bussen til Rogaland igjen for å spille 4.runde også, denne gang med Sandnes som hjemmelag. Kampen var av noe mer spennende karakter, men rapportene var at vi følte god kontroll gjennom denne kampen og resultatet 23-30 indikerer vel ikke noe annet.

Trekningen av kvartfinalene ble derfor meget spennende, det er altså to kamper unna en NM finale. Her var det utvilsomt Halden, Haslum og Fjellhammer vi håpet på. Lag som Elverum, ØIF Arendal, Drammen og Runar kan vi heller ta i semifinalen.


Opp av trekningsbollen til NHF steg Fjellhammer og det ble endelig en hjemmekamp i NM.

Fjellhammer har i sin vei til kvartfinalen slått Alta og TIF Viking ganske greit, samtidig sjokkerte de i serieåpningen med å feie gulvet av DHK i Lørenskoghallen. Etter denne overraskende seieren har det dog gått lengre mellom de gode prestasjonene til Kristian Bliznac gutter. De slo riktignok Tønsberg-Nøtterøy, men ellers er det tap mot Bækkelaget, Nærbø, Kolstad og sist mot Halden.

Derfor mener vi at våre gutter må takle å ha favorittstemplet. Vi skal være et bedre håndballag enn Fjellhammer, begge lagene har viktige sentrale unggutter, men vi har mer bredde og erfaring i vår tropp.

Vi tar på ingen måte seieren på forskudd og trenger all den støtten vi kan få i hallen på søndag. Da skal vi gjøre livet vanskelig for Fjellhammer guttene. Kampen har vi valgt å spille i Framohallen, kanskje bortelaget får dårlige minner fra 35-25 seieren vi leverte i fjor, i nettopp Framohallen.


SIKRE DEG DIN BILLETT TIL KVARTFINALEN HER!!

Guttene var i det gode hjørnet etter seieren mot Bækkelaget sist vi spilte hjemme. Foto: Njal-Arnar-Johansen