Birk Hermann Inselseth har signert for ØIF Arendal – Bergen

Birk Hermann Inselseth har signert for ØIF Arendal

Den hardtskytende høyre bakspilleren fra Sandefjord har levert varene sine godt for Bergen Håndball denne sesongen. Nå skifter han draktfarge og klubb for de neste 2 årene.

Birk Hermann Inselseth flytter sørover og skal spille for ØIF Arendal i de kommende sesongene. Bergens hardtskytende høyre bakspiller har leverte 89 mål for klubben og er (etter gårsdagens kamp) toppscorer for Bergen med 2 kamper igjen å spille.

Hans nærmeste kollega på toppscorer listen for Bergen er Ebbe Stankiewicz som også forlater Bergen etter endt sesong.

Birk syntes det blir litt trist og vondt å forlate Bergen, dog spesielt i situasjonen klubben står i med nedrykket.

Det er litt trist. Jeg har hatt en rolle i laget her som jeg har vært veldig fornøyd med. Spillertroppen har vært upåklagelig med masse gode gutter. Det har føltes litt som en liten familie i den situasjonen vi har stått i. Det er synd hvordan sesongen har utartet seg. Vi hadde et kollektivt ønske om å kunne levere bedre, men sånn gikk det bare ikke i år.

Han fortsetter…

Vi har hatt en ung gruppe med mye kvaliteter, det er alltids moro. Nå håper jeg prosjektet med Bergen Håndball, på tross av nedrykket, fortsetter å utvikle seg. Jeg krysser fingrene for at det blir en god sesong i første divisjon og at klubben rykker rett opp igjen.

Birk Hermann Inselseth er klar for ØIF Arendal etter sesongen. Foto: Njål Arnar Johansen

Om den kommende tiden i Arendal er sandefjordingen litt mer ordknapp, men han er allikevel trygg på at det er rett valg for hans videre utvikling i karrieren.

– Det blir veldig spennende. Det er en toppklubb og enda større press for min del. Men det passer meg bare fint. Vi har hatt noen gode samtaler og jeg er sikker på at dette er det rette neste steget for meg og min karriere.

ØIF Arendal har vist seg å satse friskt de siste årene og vant blant annet NM i 2014, samt serien i 2014/15 og 2015/16. I har de hatt en knekk i eliteserien og innehar en 6 plass 2 runder før slutt. Klubben skal spille NM finale mot Elverum i mai. Den avtroppende Nærbø treneren Heine Jensen har nylig takket ja til å trene ØIF Arendal for de kommende sesongene.

Klubben ønsker å takke Birk Hermann Inselseth for innsatsen for Bergen Håndball og gleder oss til å se han for siste gang i den mørkeblå draktene i de to kommende kampene.