Jon Obrestad Salte har signert for Bergen Håndball! – Bergen

Jon Obrestad Salte har signert for Bergen Håndball!

Jon Obrestad Salte er nyeste tilskudd for Bergen Håndball stallen. Han bytter ut Stavanger med «Vestlandets hovedstat» og flytter hit for å begynne på geofysikk ved universitet i Bergen.

Det er en ekte Nærbø gutt som vi får inn i stallen nå, forteller hovedtrener Vidar Gjesdal.

Jon Obrestad Salte er nemlig klar for Bergen. Han har spilt for Nærbø helt siden han var en liten gutt. I fjor spilte han for Stavanger IF og har trivdes godt i hjemtraktene. Nå har han bestemt seg for å flytte til Bergen for å studere geofysikk, samtidig som han planlegger å ta steg i sin nye klubb.

– Jeg velger å komme til Bergen for å bidra i et spennende prosjekt om å få Bergen Håndball opp til eliten igjen, forteller Jon Obrestad Salte.

Jon Obrestad Salte er 2003 modell og har signert en to årsavtale med klubben. Han er en hurtig venstre kantspiller med et par triks i ermene.

– En hurtig venstre kantspiller med et godt skudd og god spillforståelse. I tillegg anser jeg meg som en uredd type som liker å ta ansvar og jobbe hardt.

Han fortsetter…

– Jeg er jo en Nærbø gutt. Jeg liker å gjøre jobben skikkelig og så få igjen for det senere, forteller han med et smil om munnen.

– Det blir veldig spennende. Jeg ser frem til å være en del av Bergen Håndball og gleder meg til å komme i gang med sesongen.

Jon Obrestad Salte i aksjon for Nærbø.

LES OGSÅ: Sigve Åkerøy Pettersen har signert for Bergen Håndball!

– Vil være en bidragsyter til den kulturen vi ønsker å skape

Hovedtrener Vidar Gjesdal forteller at signeringen av Jon er spennende på flere måter.

– Først og fremst er han en ung håndballspiller som vi har tro på. Han kommer nå til en stall som blir mer og mer komplett. Jeg er helt sikker på at han vil få gode muligheter til å utvikle seg her i takt med hans egne og våre mål.

– For det andre så er det ingen hemmelighet at han kommer fra et miljø som er meget spennende. Nærbø har gjort en fabelaktig jobb de siste årene og toppet det hele med å vinne sin første europa-cup sist sesong. De har posisjonert seg godt og skapt en kultur som på mange måter er noe helt unikt over. Vi håper og tror at Jon kan være en bidragsyter til å skape deler av den kulturen her hjemme i Bergen også, forteller Vidar.

Vidar Gjesdal forteller at signeringen av Jon er spennende på flere måter.

I tillegg til hans bakgrunn og ferdigheter så blir det også viktig med at han vil bidra til å skape større bredde i troppen. Med Iben har vi en rutinert venstrekant som jeg vet er topp motivert kommende sesong. Med å få inn Jon sikrer vi en ung utfordrer som gjør at den plassen blir godt besatt kommende sesong, avslutter han.

Vi ønsker Jon velkommen til Bergen Håndball!