JONAS FYLLINGEN ER KLAR FOR EM! – Bergen

JONAS FYLLINGEN ER KLAR FOR EM!

Jonas Fyllingen spilte nylig Scandiberico cup for LM04, nå er han tatt ut til representere u-gutta EM i Montenegro.

Bergen Håndball sisteskansen Jonas Fyllingen skal til EM i Montenegro 4.-14. august. Sotra gutten er strålende fornøyd og stolt over å få muligheten.

– Det er veldig kjekt å bli tatt ut. Forventningene mine inn mot EM er å prestere godt både som spiller og lag. Jeg tror vi har en god sjanse til å gjøre det bra. Det skal bli gøy å spille mot de aller beste i verden på min alder, og virkelig få matchet seg mot god motstand.

Jonas Fyllingen skal spille EM for u-gutta. Foto: Svein André Svendsen

Jesper Røiseland er lagkamerat med Jonas. Han forteller til handball.no at de allerede er i gang med å studere de kommende motstanderne i EM og har stor tro på avansement.

– EM blir veldig spennende, og jeg forventer «fyrings» fra alle som er med, uansett!

U-guttene skal møte henholdsvis Slovenia, Danmark og Serbia i det innledende gruppespillet.

Også Vidar Gjesdal, trener i Bergen Håndball, forteller at han også har troen på u-gutta.

– Først og fremst så er det veldig kjekt for Jonas og naturligvis for oss i Bergen Håndball også. Det er ikke hver dag en får prøve seg på slike arenaer og vi har stor tro på at denne erfaringen vil bidra til økt utvikling for Jonas. U-guttene har den siste tiden fått god matching Scandiberico cup og vi vet vi at det er et sterkt lag som reiser, så vi satser på at Jonas og co går videre i turneringen!

Vidar Gjesdal er for øvrig også trener for juniorguttene (LM02)

Vidar Gjesdal er svært glad for at Jonas Fyllingen kjempet til seg EM plass. Foto: Metis Videregående

Leverte varene i Scandiberico Cup

Jonas forteller at Scandiberico cup, som var oppkjøringsturneringen til EM gikk godt for u-guttene.

– Scandiberico gikk veldig bra, fikk spille mye i alle kampene og var greit fornøyd med egen prestasjon i samtlige kamper. Resultatsmessig gjør vi en helt grei turnering, men vi hadde mer å gå på og kan definitivt spille bedre. Likevel gøy at vi henger såpass godt med mot noen av de aller beste landslagene (Portugal, Sverige og Spania) i verden. Så det lover godt for EM i Montenegro.

Les også Jonas sin oppsummering av Scandiberico Cup

Portugal: Vi starter kampen slapt, lite tenning fra start og vi ligger under med 3 til pause, kommer innpå i det 25. minutt til tross for bra målvakts-spill fra Portugal sin keeper. Etter pause står jeg i 10 minutt der jeg får få skudd på meg på grunn av godt forsvarsspill, mot slutten kommer det flere skudd og jeg får noen viktige redninger i sluttminuttene.

Sverige: Her var vi mer på fra start mot et sterkere lag, men lå likevel under med 3 til pause igjen. Men det er småfeil og noen bom fra vår side som skiller oss, så er en helt jevn kamp. Kommer innpå i det 40. minutt i en ganske lik situasjon som forrige kamp der jeg står et par minutt bak et veldig bra forsvar som slipper til svært lite skudd. Etter hvert kommer det flere skudd som jeg får plukket. Redder et avgjørende skudd som hindre Sverige i å gå opp i ledelse i Sveriges siste angrep.

Spania: Siste kampen begynner veldig dårlig. Vi klarer ikke å putte ballen i mål og får ikke satt forsvarsspillet i det hele tatt. Vi prøver på 7-6 spill og er egentlig heldig som ikke ligger under mer i den perioden, ettersom Spania bommet på 3-4 åpne mål. Kom innpå i det 15. minutt på stillingen 12-5. Får et par redninger i starten, deriblant et skudd plantet midt i tinningen. Vi fortsetter litt i samme duren frem til det pause, og ligger under 18-13. Etter pausen tar forsvarsspillet seg opp mange hakk noe som gjør det lettere å stå i mål og vi vinner de resterende 30 minuttene med et mål, og taper dermed kampen tilskutt 31-27.