Andreas Lervik på plass: – En ung playmaker med bra tempo! – Bergen

Andreas Lervik på plass: – En ung playmaker med bra tempo!

Andreas er vår nyeste signering og byttet nylig ut Nærbø drakten med den mørkeblåe Bergen drakten. Hovedtrener Vidar Gjesdal er strålende fornøyd med forsterkelsen.

Nyheten om at Andreas Lervik signerte for Bergen kom tidlig i uken fra flere hold, og nå har Andreas allerede fått prøvd seg på sine første økter mellom de syv fjell. Det er en glede forteller Vidar Gjesdal.

– Først og fremst ønsker vi å takke Nærbø som lot oss overta Andreas midt i sesongen. Spesielt med tanke på at de også skal ut i NM finale for juniorer, der Andreas har vært en viktig brikke for dem frem mot finalen.

– Nå gleder vi oss ordentlig til å få han i gang her hos oss. Vi hadde han oppe til trening forrige uke og jeg tror han passer veldig godt inn hos oss. En ung playmaker som har bra tempo i spillet sitt og som også kan være farlig selv. Vi har også fått gode rapporter på hans personlighet og det har vi fått bekreftet på den korte tiden vi har hatt han hos oss. Det tilfører gruppen ny energi og vi har som kjent merket at vi har en veldig tynn tropp, spesielt på trening.

Vidar Gjesdal er fornøyd med å få Andreas på plass. Han røper han det fort kan komme flere inn før de kommende kampene. Foto. Tove Lise Mossestad

Andreas vil bli spilleklar allerede til neste ukes kamp mot Nordstrand på hjemmebane.

– Det blir spennende å få han integrert i laget allerede til den kampen. Vi har også hatt kontakt med et par andre unge spillere nå under julepausen. Hvis alt passer er det helt klart rom for at vi kan øke bredden med 1-2 spillere til. Da nærmer vi oss en normal spillerstall snart og det er kjekt at det finnes en del spillere som kan tenke seg å utvikle seg i Bergen Håndball fremover.

– Jeg har spilt i Nærbø hele livet

Hovedpersonen selv er strålende fornøyd med å være på plass i Bergen og forteller at han akkurat har fått etablert seg i sin nye leilighet.

– Overgangen gikk skikkelig fort, i tillegg så har jeg fått flyttet ordentlig inn i ny leilighet i rekordfart også. Nå skal det bli deilig å slappe av og fokusere fult på håndballen fremover.

han utdyper…

– Jeg hadde lyst å ha en ny trening- og kamparena hvor nivået var noe høyere enn hva jeg er vant til. Vi har vunnet 2. divisjon med Nærbø og ledet serien greit i år. Minuttene i eliteserien har gitt mersmak og her er jeg – i en klubb som jager opprykk. Det blir utrolig spennende!

Andreas flytter ikke til Bergen utelukkende for å spille håndball, ved siden av studerer han bedriftsøkonomi på BI. Nå skal han bytte BI Stavanger ut med BI Bergen og avslutte årsstudiet med stil. Han forteller dog at det er håndballen som er primær årsaken til at han nå bosetter seg i byen.

Han har i første omgang signert en avtale som strekker seg ut sesongen. Han forteller at det allerede er en dialog om en lengre avtale, men at dagens løsning passer han godt.

– Jeg har spilt i Nærbø hele livet. Når jeg fikk muligheten til å komme til Bergen så ville jeg gjerne prøve det. Jeg ønsker å se om jeg kan få det til her. Alt er nytt for meg så jeg ønsker selvsagt å starte litt forsiktig, forteller han.

– Dette er en god løsning for alle involverte. Jeg får kjenne litt på nivået, mens Bergen også får muligheten til å bli bedre kjent med meg.

Andreas Lervik i Bergen-tøy. Foto: Bergen Håndball

En spiller med blikk for spillet

Andreas beskriver seg selv om en playmaker som heller samler på assist enn egne scoringer.

– Jeg er en playmaker som prøver å spille andre opp i gode posisjoner. Jeg har også et ok finte repertoar, men min beste side er definitivt at jeg har et godt blikk for spillet, og at jeg klarer å spille opp flest mulig medspiller.

Han beskriver den kommende våren som spennende, og ligger absolutt trykk på at et opprykk hadde vært gøy – men ikke nødvendigvis det viktigste.

– Jeg håper jeg kan bli en bli sentral spiller etter hvert. Jeg er nok en litt annen type enn de som er her allerede, og føler jeg bidrar med noe nytt. Jeg synes det er skikkelig spennende det som bygges her i Bergen og ser frem til å spille i mørkeblått. Forhåpentligvis kan vi rykke opp, men i mine øyner er det mest avgjørende at vi kan bygge noe sammen her. Det er det som vil få meg til å trives, og det er det jeg er på utkikk etter som håndballspiller, avslutter han.

Billetter til Nordstrand i Haukelandshallen er nå tilgjengelig i Bergen appen. Velkommen til vår første kamp i 2023, i et oppgjør som kan bli Andreas sin debut i mørkeblått. Se billetter her.