Eskil Dahl Reitan klar for Bergen Håndball – Bergen

Eskil Dahl Reitan klar for Bergen Håndball

Eskil Dahl Reitan er klar for Bergen Håndball. Han går fra Kolstad til Bergen Håndball og tilslutter seg troppen etter sesongen.

– Å bli Bergen spiller føles veldig bra. Jeg er skikkelig troa på at vi skal klare å etablere oss i Rema 1000 ligaen, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å bidra til det!

Det innleder Eskil Dahl Reitan med.

I 2021 så han for seg mange år i Kolstad og Trondheim – nå går altså veien videre til Bergen for Eskil Dahl Reitan som allerede har fått sin landslagsdebut i ung alder.

– Innenfor sport kan ting snu fort, og mye har skjedd siden jeg sa at jeg skulle bli i Kolstad. Jeg har ikke fått spille like mye som jeg håpte på, så når henvendelsen kom fra Bergen så trigget det meg veldig!

Samtlige som følger norsk håndball vet nok hvem Eskil er, og hvordan han er som spiller, men på spørsmål om hva slags håndballspiller han er så svarer han raskt.

– Jeg er en allsidig håndballspiller som kan stå både som 2’er og 3’er bakover, og er venstre/midtback fremover. Fremover er jeg kanskje best i duellspillet, men syns så absolutt at jeg kan skyte fra distanse, og også spille opp de rundt meg i gode situasjoner.

Selv om han stadig er ung, så har han etter hvert fått mye erfaring på CVen sin. Han er dessuten klokkeklar på hva han forventer å oppnå i mørkeblått.

– Opprykk!

Han utdyper…

– Jeg forventer at vi har en tropp som har mål om å etablere Bergen som en klubb i Rema 1000 ligaen igjen. Om opprykket ikke kommer denne sesongen her, så forventer jeg at alle satser på å få det til kommende sesong. Det er en fin blanding av etablerte og unge spillere så jeg syns alt ligger til rette for at det skal skje!

Eskil har spilt på de største scener. Nå er han klar for Bergen Håndball. Foto: Kolstad Håndball

I Bergen troppen blir han igjen lagkamerat med Rasmus Carlsen. Den unge bakspilleren er full av lovord for sine tidligere danske lagkamerat.

– Det gleder jeg meg kjempemasse til. Han er er meget god håndballspiller med masse erfaring fra høyt nivå, samt at Rasmus er en kjempefin fyr som jeg har savnet å være på lag med.

Landslaget

Det er ikke bare opprykk med Bergen som står i tankene på trønderen, han innrømmer smått at han også kunne tenke seg å spille på landslaget igjen.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg debuterte i Trondheim Spektrum foran venner og familie. Jeg fikk med meg 2 kamper og synes det gikk fint så det er en erfaring jeg kommer til å ta med meg videre i karrieren.

På spørsmål om han tror veien blir lengre til landslaget nå som han «går ned» en divisjon, så er han usikker på hva han skal svare.

Om veien blir lengre eller kortere av å dra til Bergen er vanskelig å si, men nå får jeg hvert fall forhåpentligvis mer spilletid enn jeg har hatt den siste tiden i Kolstad, og da utvikler man seg som spiller bedre enn å sitte på benken.