Slik finner du billetter til opprykksfinalen! – Bergen

Slik finner du billetter til opprykksfinalen!

Det gjenstår to kamper igjen av sesongen. Først ut er den rene opprykksfinalen mot Sandefjord før vi møter Fyllingen til derby i sist kamp av sesongen. Nå skal det hele avgjøres om det blir direkte opprykk eller om vi må kjempe oss gjennom kvaliken.

Viking TIF har allerede rykket opp og den siste plassen vil bli delt ut til enten Bergen eller Sandefjord.

3. mai kan ikke komme fort nok. Det forventes nemlig fult hus i Framohallen når opprykksfinalen mot Sandefjord skal spilles. Det er en kamp som tilsynelatende alt står på spill i. Begge leirer mener at det skal og må vinnes i kampen om direkte opprykk, og det er ikke mye usannhet i det.

1Viking TIF242103853 – 69442
2Sandefjord241914750 – 58439
3Bergen Håndball241914775 – 64139
4Follo HK241725760 – 60636
Slik ser topp 4 ut før opprykksfinalen 3. mai. Det gjenstår 2 kamper igjen av seriespillet. 2. plass gir direkte opprykk, mens 3. plass gir kvalik til rema1000-ligaen.

I utgangspunktet kan taperen av den kommende opprykkskampen også ryke opp gjennom 2. plassen, men man er i den grad avhengig av hjelp fra andre lag. Bergen tar som nevnt imot Fyllingen i siste runde, mens Sandefjord får besøk av Ryger. Dermed vil taperen av opprykksfinalen sannsynligvis se seg nødt til å kjempe om 3.plassen hvor Follo også kan klatre opp og potensielt sikre et opprykk gjennom kvalik.

Men hvem tar så opprykket gjennom 2. plassen? Tidligere år vant Sandefjord over Bergen i Jotunhallen. Det var en kamp som vi ledet i til pause (15-12), men måtte se oss tapt i (27-22). Dermed har Sandefjord en fordel dersom kampen skulle ende uavgjort, de har nemlig oss på innbyrdes.

Nå er det heldigvis sjeldent håndballkamper ender med U, og det tror vi ikke heller vil skje den 3. mai. Bergen er nemlig i storform har ikke tapt siden kampen i Jotunhallen 11. desember 2022 (11 seiere og 1 uavgjort). Sandefjord kommer til Framohallen med litt mer rusk i maskineriet. De har siden oppgjøret mot Bergen tapt for Follo, snudde kampen mot Charlottenlund i siste sekund og reddet uavgjort nylig mot Ros. Allikevel, Trym Bilov-Olsen for Sandefjord er klokkeklar om at de vil reise hjem igjen med 2 poeng i bagasjen etter besøket mellom de syvfjell.

Alt ligger dermed til rette for at vi får en sinnsyk opprykkskamp i Framohallen, og billetter – de finner du gjennom denne lenken. Husk å kjøp billetter i god tid, kampen vil bli utsolgt!