Poengdeling etter dramtisk sluttminutter – Bergen

Poengdeling etter dramtisk sluttminutter

Her kommer ett forsøk på kampreferat av dagens thriller i Nadderud Arena.

Førsteomgang ble en omgang helt blottet for forsvar og målvaktsspill. Vår egen Tord Moen Vårdal ble byttet ut etter halvspilt omgang uten en eneste redning. Målene rant inn for begge lag og nylig landslagsuttatte Langerud i Haslum målet var heller ikke borti mange baller.
Bergen stilte uten Leander Seime på venstrekanten som var ute med hjernerystelse og disponerte derfor bakspillere på kantposisjon i hele første omgang. Innledningsvis fikk Herman Bredal Oftedal vist frem at han også har avslutnings egenskaper fra denne posisjonen.
Ebbe Stankiewicz ble foretrukket på høyreback da både Inselseth og Brenne var utilgjengelig for spill, denne oppgaven løste han meget bra. Til tross for en skuddbom innledningsvis fortsatt han å være direkte på mål og kombinerte ved flere anledninger med linjespiller.

Bakover var det ikke mye å trekke frem i den første omgangen, vi sliter med duellspillet og står med for store stander mellom spillerne. Ettersom vi var hakket vassere enn Haslum fremover på banene, gikk vi til pause med 19-17 ledelse. Dessverre hadde omgangen kostet oss nevnte Stankiwicz, han havnet på ryggen etter en brutal takling fra Vegard Tennfjord som ga direkte rødt kort.

Uten venstrehendte bakspillere ble det tyngre angrepssmessig i den andre omgangen. Vi blir for stillestående og sliter med å skape gode sjanser. Jens Dolberg redder oss ved noen anledninger når han går opp fra distanse og hamrer ballen i mål. Tobias Holm som fikk samtlige 60 minutter på høyrekanten gjør en strålende kamp og scorer på 4 av 4 forsøk. Flere av målene var etter trange situasjoner hvor unggutten fra Arna «redder» oss med å ta avslutningen. Svært gledelig å se Tobias være så offensiv i spillet sitt.
Haslum fikk satt forsvaret bedre utover omgangen, det medførte at de fikk løpt inn flere enkle scoringer som igjen medførte at vi måtte opp å «stange» mot etablert forsvar.
Lagene følger hverandre i 2.omgang, men Haslum tar over mer og mer. Med 3 målsseledelse og underkant av 4 minutter igjen å spille, regnet nok hjemmepublikummet med to poeng. To raske tekniske feil gir oss i stedet for muligheten til å sørge for at det skulle bli kamp helt inn.
Det mest kontroversielle som skjer i kampen er det dog dommerne som står for, med ett minutt igjen velger de å gi Sebastian Mossestad utvisning for «munnbruk» da han fortvilet prøver å få dommerne til å stoppe spillet, da det var vått på banen. Paradokset med å gi han utvisningen er at de faktisk oppdager at banen er våt og ber dermed mopperen entre banen for å tørke.
At dommerne skal inn på påvirke spillet i denne fasen med en slik avblåsning opplevelse særdeles arrogant og svært lite rasjonelt når spillerne prøver å ivareta sikkerheten for hverandre.
Haslum får i overtallet spilt seg til en 100 % sjanse, men denne redder Moen Vårdal glimrende, før vi får en siste mulighet til å avgjøre kampen. Her spiller vi oss til en stor sjanse fra 6 meter, men Marcus Soltvedt brenner i det tiden ebber ut.

Vi tar med oss poenget og ser frem i mot lørdagens kamp i Fana Arena, da venter Sandefjord i nok et viktig oppgjør!