Miguel Neves signerer for Bergen Håndball! – Bergen

Miguel Neves signerer for Bergen Håndball!

Venstre bakspilleren har tidligere i år herjet mot Benfica og Porto. Nå er Miguel Neves klar for Bergen!

Det portugisiske stortalentet Miguel Neves signerer for Bergen Handball. Spiller kommer fra den portugisiske eliteserieklubben, Aguas Santas.

Nå har 21 åringen signert en 2 årskontrakt med klubben. Miguel Neves går nå fra å spille mot Benfica og Porto til å møte, på papiret, noe lettere motstand i norsk 1.divisjon. Allikevel er han tydelig på at klubbskifte vil utvikle han som håndballspiller.

– Dette gleder jeg meg til. Det virker som en utfordring som kan passe meg. Jeg tror vil utvikle meg både på og utenfor banen i et nytt miljø og ny kultur, sier Portugiseren før han følger opp.

– Men det kommer til å bli annerledes. Jeg har sett noen kamper av laget og ser at håndballen er annerledes enn i Portugal, men jeg tror at jeg kan bidra med noen ting i den norske håndballen og motsatt.

Daglig Leder i Bergen Håndball, Andreas Gjeitrem og Miguel Neves holder opp Bergen Håndball drakten. Foto: Tove Lise Mossestad

At han nå kommer til en klubb som nylig har rykket ned og at han skal jakte opprykk er i hans øye et fortinn ovenfor å være en ulempe.

Jeg har selvsagt noen forventninger til laget. Jeg håper at vi sammen skal kunne bygge opp noe nytt i klubben etter nedrykket og skape et godt miljø innad i laget. Jeg forventer at det blir krevende med nytt språk, men at jeg skal tilpasse meg godt til det nye miljøet.

Han fortsetter…

– Hovedmålet er å hjelpe klubben å oppnå alle mål de har satt seg for den kommende sesongen. For meg så handler det om å vokse som spiller og prestere over det nivået som forventes av meg. Jeg ønsker også å bidra til å øke interessen rundt Bergen som klubb. I tillegg så ser jeg frem til by-derbyene mot Fyllingen og TIF Viking. Det vil bli et høyt tenningsnivå og poeng, ler han.

Han har allerede rekt å besøke hans nye hjemby for de to neste årene. Men til tross på hans korte visitt så vet han lite om Bergen til nå.

– Hehe, nei jeg vet ikke så mye. Det er veldig fine fjell med god utsikter. Også er det veldig kaldt!

– En fantastisk signering

Konstituert daglig leder i Bergen Håndball, Andreas Gjeitrem forteller at Miguel Neves er en fantastisk signering for klubben.

– Det er ingen tvil om at vi har hatt litt stang ut med nedrykk og spillere ut etter sist sesong. Dette er derimot noe annet. Signeringen av Miguel er fantastisk for oss som klubb.

Andreas forteller at årsaken til at det portugisiske stortalentet kommer til Bergen er enkelt.

– Vi har den siste tiden fulgte med på spillere i hele Europa. I tillegg har vi en felles relasjon med Miguel som har fått seg en norsk kjæreste. Dermed var det naturlig å ta en prat med han for å høre hva som var mulig. I løpet av en forholdsvis rask prosess så er han på plass i mørkeblå drakt, smiler han.

OM MIGUEL NEVES:

Bakspiller
Høyrehendt
21 År
199CM
100KG
Flere yngre landlagskamper