Vidar Gjesdal: – Vi har sett han i flere kamper mot topp europeisk klasse! – Bergen

Vidar Gjesdal: – Vi har sett han i flere kamper mot topp europeisk klasse!

Miguel Neves har signert for Bergen Håndball. Hovedtrener Vidar Gjesdal er strålende fornøyd med å ha fått det talentet til klubben!

Bakgrunn: Miguel Neves har signert for Bergen Håndball!

Portugiseren Miguel Neves er klar for Bergen Håndball og hovedtrener Vidar Gjesdal forteller stolt at overgangen er i boks.

– Det stemmer, fra og med nå er Miguel en Bergen Håndball-spiller.

Miguel Neves kommer på overgang fra Aguas Santas som ble nummer 5 i årets Andebol 1 (Portugisisk eliteserie).

– Han er en ung venstre bakspiller som nylig spilte offisielle EHF European League kamper (Den nest beste europacupen). I tillegg har han spilt en rekke yngre landskamper, forteller Vidar Gjesdal.

Hovedtreneren fortsetter…

– Dette er en svært spennende spiller som jeg tror vil hjelpe oss mye i kampen om å komme tilbake til eliteserien så fort som mulig. Det beste med han er at han er bra i begge ender i banen. Sterk duellspiller med god rekkevidde defensivt og selv om han måler nesten to meter har han kanskje duellstyrken mer enn skuddet som en styrke i angrepsspillet. Han er med andre ord anvendelig og det blir viktig for oss som kommer til å ha en noe tynnere tropp kommende sesong.

Saken fortsetter under bildet.

Hovedtrener Vidar Gjesdal er fornøyd med å ha fått Miguel på plass. Foto: Metis Videregående / Bergen Håndball

Vidar er klar på at Miguel kommer til å få en svært sentral rolle i årets 1.divisjon når målsetningen er å jakte opprykk. Den portugisiske 21 åringen har selv uttalt at han vil gi alt for å få klubben tilbake i eliteserien. Med erfaring fra topp europeisk motstand så er hovedtreneren sikker på at Miguel kommer til å løse oppgaven godt.

– Portugal har tatt enorme steg som håndballnasjon de siste sesongene. Vi har sett Miguel i flere kamper mot topp europeisk klasse (blant annet mot Benfica og Champions League klubben Porto) og han har klart seg meget godt. Det blir spennende å se hvordan han takler overgangen til norsk 1. divisjon, men jeg håper han tidlig blir en markant skikkelse.

Miguel Neves er klar for Bergen Håndball. Foto: Tove Lise Mossestad

Miguel Neves tilslutter seg troppen etter sommerferien og vil dermed få god tid til å venne seg til norsk topphåndball.