Bergen Håndball og Sotra formaliserer samarbeid – Bergen

Bergen Håndball og Sotra formaliserer samarbeid

Gjennom partner-prestasjonsmuligheten som Norges håndballforbund har tilrettelagt for vil Sotra Sportsklubb inngå som partnerklubb for Bergen Håndball. I praksis betyr dette at spillere som står i Sotra Håndball være tilgjengelig for spill hos Bergen Håndball. Parallelt med denne muligheten så vil også klubbene lage en avtale om et samarbeid utover denne muligheten. Denne vil inneholde hospiteringsmuligheter for spillere, felles treninger og kampdag i Sotra Arena. 

Styreleder i Bergen Håndball, Nina Britt Kramer understreker viktigheten av denne avtalen

– Bergen Håndball ønsker å bidra til at Sotra Sportsklubb kan gi sine fremste spillere muligheten til å kjenne på et høyere nivå, samtidig som de kan stå i sin klubb enda lenger. På den måten kan klubben fortsette det gode arbeidet de gjør og forhåpentligvis holde sine juniorlag samlet. Det vil også gi muligheter for samarbeid på flere ulike arenaer i forhold til både sport- og arrangement. 

LES OGSÅ:

«Kommunikasjonen mellom klubbene blir viktig»

Bergen Håndball trener, Vidar Gjesdal sier følgende om samarbeidet.

– Sotra er en stor klubb med fantastiske fasiliteter. Det er en klubb med et veldig potensiale til å utvikle spillere både i bredden og til toppen. De er en aktør som viser vilje til å samarbeide med klubbene rundt seg i Bergen vest, noe vi tror vil gi resultater på sikt. Våre signeringer i Kasper Dalland (ex Kjøkkelvik) og Jonas Fyllingen er gode eksempler på dette. Vi kommer til å holde god dialog med klubben for å se om det er flere spillere som kan få muligheter til å trene med oss og dermed kunne få inspirasjon og energi til å jobbe enda hardere i hverdagen. Jeg håper vi kan være en spydspiss for Sotra som kan gi deres spillere drøm om å spille på høyt nivå. Det tror jeg også vil hjelpe klubben til å ta steg videre i sin utvikling. 

Sotra styreleder Simon Østvold, er glad for å få formalisert samarbeidet med Bergen Håndball.

– Sotra SK Håndball har gjennom flere år hatt samarbeid med våre naboklubber i vest både på dame og herresiden. Vi benytter oss av partner-prestasjonsmuligheten med våre nabo og vennskapsklubber der vi begge ser nytte av det. På herresiden har vi foran årets sesong inngått avtaler med Kjøkkelvik, Mathopen Idrettslag, Lyngbø SK, Florø Håndball og Dale IL i Fjaler. Vi ønsker å gi våre, og våre partnerklubbers, spillere den beste muligheten til å utvikle seg selv i et godt utviklingsmiljø. Vi har selvfølgelig ambisjoner på egne vegne, men ser samtidig nytten av å bygge et godt samarbeid med Bergen Håndball. Vi liker ideen om å utvikle lokale spillere som vi kan følge videre enten med hospitering i vår spillergruppe eller der vi kan følge de i sin reise fra tribuneplass. Vi liker å kunne si at vi har gjort et godt grunnarbeid.

Hvem av disse får vi se på hospitering og i Bergen drakt neste sesong? Foto: Sotra