Kasper Dalland klar for Bergen Håndball! – Bergen

Kasper Dalland klar for Bergen Håndball!

Kasper Dalland har signert for Bergen Håndball. 17 åringen har i det siste spilt for Sotra Håndball men har ved flere anledninger hospitert på Bergen-trening.

Kasper Dalland signerte denne uken en avtale med Bergen Håndball. 17 åringen har skrevet under på en 3 årsavtale med klubben. Hovedpersonen selv er svært fornøyd etter å ha fått lagt sin signatur på papiret.

– Dette blir et steg opp for meg. Det blir en ny start og jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang.

Den unge høyre bakspilleren forteller at han tidvis har spilt kamper for 3(!) forskjellige klubber samtidig, i forskjellige ligaer. I tillegg går han på toppidrett på Åsane videregående. Han forteller at livet hans består av en ting: Håndball.

– Jeg har hatt litt vondt i leggene nå den siste tiden som kommer i følge av overbelastning. Det er litt kjedelig. Jeg er nok litt håndballgal – for når jeg ikke kan trene så vet jeg faktisk ikke hva jeg skal ta meg til å gjøre!

– Opprinnelig er jeg Kjøkkelvikspiller. Det var også der jeg startet min håndballkarriere i 10-11 årsalderen. Men jeg spiller for det meste håndball på Sotra i tilhørende blå drakt, forteller han.

Han beskriver seg selv som en god skytter med et godt løpstempo.

– Som høyrebakspiller er det vel naturlig at jeg er en skytter, men jeg behersker også noen kvaliteter innenfor tempo, ja spesielt i de periodene jeg ikke sliter med vonde legger, ler han.

Vil være en del av Bergen Håndball

Kasper forteller at når Bergen Håndball tok kontakt så var han ikke vond å be.

– Prosjektet Bergen Håndball virker utrolig spennende. Jeg vet at det nå har vært med på å skape en litt mer «buzz» rundt i guttehåndballmiljøene i Bergen, hvor alle snakker om og følger med på Bergen Håndball. I Sotra er det noe alle ønsker å være med, det har skapt en stor treningsmotivasjon i gruppen for å trene ennå bedre og hardere.

han fortsetter…

– Jeg må bare trene hardt og nyte dette. Det blir tøffere treninger enn hva jeg er vant til, forhåpentligvis vil det gi et ekstra dytt i forhold til min egen utvikling. For noen høres det kanskje litt rart ut, men jeg gleder meg til å møte folk som er bedre enn hva jeg er.

I tillegg til Kasper er det flere unge spillere på vei inn. Det syntes han bare er bra og ser på det som et konkurransefortrinn på veien til opprykk.

Bergen kommer jo fra en veldig vanskelig sesong. Jeg tror at dette med å for nye unge spillerne inn i stallen samtidig som vi beholder en del rutine kan være veldig positivt for den kulturen som vi skal prøve å skape.

(Saken fortsetter under bildet)

Hovedpersonen selv i Bergen tøy.

Landslagsspill og utlandsdrøm

Kasper ligger ikke skjul på at han som mange andre har store mål innenfor håndball. Det vil jo også være naturlig i henhold til hans tidligere sitat om at «for når jeg ikke kan trene så vet jeg faktisk ikke hva jeg skal ta meg til å gjøre«.

Han er blant annet en av de eneste fra 05 kullet som har fått oppleve samlinger med LM04 guttene.

Jeg har vært på 3 samlinger i Skien med LM04 guttene. Jeg syntes det har vært artig. Jeg har klart meg veldig godt selv om jeg har vært et år yngre.

(Saken fortsetter under bildet)

Kasper Dalland på LM04 samling. Foto: Svein Andre Svendsen

Han forteller videre at han gjerne kunne tenke seg å delta på flere samlinger og til syvende og sist spille på det norske landslaget. I tillegg til de store nasjonale drømmene så har han også noen drømmer på det internasjonale plan.

– Det hadde vært kult å få oppleve å spille i utlandet en gang i tiden. Jeg vil ikke si at jeg har noen favorittklubb (annet enn Bergen naturligvis) for jeg liker bare å se all håndball jeg kommer over. Dersom jeg skulle velge fritt så tror jeg at PSG (Paris) er den utlandsklubben jeg kunne ha tenkt meg å spille for i fremtiden. Jeg liker Frankrike og hva PSG gjør. Jeg skal jo også være så ærlig å si at det er vel her jeg ser for meg at man får best betalt som håndballspiller, så det spiller jo en rolle også, sier han med et stort smil om munnen.

Men før den tiden så er han tydelig på at nå ligger fokuset på Bergen Håndball og at han er veldig motivert til å komme i gang med de kommende sesongen i 1. divisjon.

– Jeg kan ikke vente. Nå må jeg bare få orden på leggene så skal jeg trene hardt og nyte tiden fremover. Håndball er alt for meg og dette blir veldig gøy, avslutter han.