Sebastian Waage Mossestad forsetter karrieren i den svenske Handbollsligan – Bergen

Sebastian Waage Mossestad forsetter karrieren i den svenske Handbollsligan

Sebastian Waage Mossestad skifter klubb når han fra neste sesong skal spille for svenske IF Hallby.

Fra og med neste sesong skal Sebastian Waage Mossestad fortsette håndballkarrieren på øverste nivå i Sverige. Han har signert en avtale med svenske IF Hallby og skal dermed spille mot nåværende lagkamerat Ebbe Stankiewicz.

LES OGSÅ: Ebbe Stankiewicz blir utenlandsproff i Sverige!

IF Hallby spiller i den svenske eliteserien og ble nummer 10 i årets utgave av Handbollsligan. Klubben kommer fra byen Jönköping som ligger omtrent midt i mellom Gøteborg og Stockholm.

Klubbskiftet blir Sebastian sitt første utenlandsopphold og han gleder seg til hva som venter han i Sverige.

– Jeg tror det blir veldig gøy, men sikkert også en krevende overgang. Det er jo en helt ny liga, og jeg skal bo i et nytt land for første gang. Men jeg gleder meg veldig, og har stor tro på at det blir en suksess.

Som mange andre så forteller Sebastian at det er først og fremst hans personlige utvikling som har lagt vekt på valget om å signere for den svenske klubben.

– Grunnen til at jeg tar steget til Sverige er fordi det virker som et veldig kult prosjekt de har i Hallby og jeg tror at jeg kan utvikle meg enda mer som håndballspiller der. Så håper jeg at jeg kan være med på å ta ytterligere steg sammen med klubben.

Saken fortsetter under bildet.

Sebastian Mossestad som vi er blitt vant å se han; en som går foran på laget og gir alt.

Han kom tilbake til Bergen før årets sesong og får kun dermed en sesong i Bergen Håndball drakten. Han innrømmer at nedrykket har vært vanskelig, og han har tidligere erfaring fra 1. divisjon, som har vært med på å påvirke valget om å se seg rundt etter andre utviklingsmuligheter.

– Årets sesong har vært utrolig skuffende. Da jeg valgte å komme hjem igjen hadde jeg ikke sett for meg dette utfallet. Jeg var klar for å bo og spille i Bergen i flere år. Dessverre ble ikke det tilfellet.

Saken fortsetter under bildet.

Sebastian har vært svært involvert i Bergens angrepsspill denne sesongen. Her i en duell mot Nærbø forsvaret i sesongen siste kamp. Hele Sola-troppen følger spent med fra tribuneplass da de skulle spille mot Fana dagen etter.

LES OGSÅ: MARCUS SOLTVEDT HAR SIGNERT NY KONTRAKT MED KLUBBEN

På tross av at han nå reiser til Sverige så er han helt klar på at klubben stadig vil stå han nært og at han har stor tro på at Bergen Håndball rykker rett opp til eliteserien igjen.

– Jeg tror Bergen skal klare å slå godt fra seg i 1. Divisjon neste år. Nå er jeg veldig spent på hva som kommer inn utenifra. Men jeg har stor tro på laget og prosjektet, og kommer til følge nøye med fra Sverige.

Bergen Håndball ønsker å takke Sebastian Waage Mossestad for innsatsen i mørkeblått og ønsker han lykke til IF Hallby!