Rasmus Thaarup Carlsen bytter Kolstad ut med Bergen – Bergen

Rasmus Thaarup Carlsen bytter Kolstad ut med Bergen

Bergen Håndball har signert Rasmus Thaarup Carlsen på en 2 års avtale. Dansken har de siste 5 sesongene spilt i Kolstad, men skifter nå klubben fra Trondheim ut med Bergen.

Rasmus Thaarup Carlsen er klar for Bergen Håndball. Han kommer til Bergen med flere år i Rema1000-ligaen i bagasjen, i tillegg har han også erfaring fra å jakte opprykk i første divisjon fra den gang han spilte i Halden. Dansken kommer dermed til Bergen med viktige verktøy i bagasjen.

– Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Det blir selvsagt en liten overgang fra å prate om gull Kolstad til jakte opprykk i Bergen, men jeg ser virkelig frem til utfordringen.

Hovedpersonen selv er klokkeklar på hva som er målsetningen nå som han skal ikle seg den blå drakten.

Jeg har forventinger om opprykk. Dersom vi klarer å holde troppen så og si skadefri så er jeg sikker på at vi skal være med der oppe og kjempe om det!

9: Rasmus Hedegaard Carlsen » Kolstad
Rasmus bytter ut Kolstad for Bergen. Dansken har spilt 5 sesonger for trønderne. Foto: Kolstad Håndball

Rasmus beskriver seg selv om som typisk Fintespiller hvor det meste skjer fra gulvet.

– Hehe, jeg er nok en litt annerledes bakspiller en hva mange andre er. Jeg ligger sjelden i luften over en 2 eller 3 i forsvar. Stortsett prøver jeg å utnytte rom eller skape det selv ved mine finter.

Rasmus forteller at han heller ikke er ukjent for å løsne skudd fra gulvet dersom det skulle forekomme stangende angrepsspill.

Jeg spiller jo på fysikken min jeg gjør det. Sliter vi må å få gjennombrudd i angrepsspillet vårt så løsner jeg gjerne et skudd fra gulvet, ler han.

Vidar Gjesdal: – Svært gledelig og viktig

Hovedtrener Vidar Gjesdal er strålende fornøyd med å få Rasmus på plass, og sier det kan bli avgjørende i jakten på en Rema1000-liga plass i 2023/2024.

– Dette er svært gledelig og viktig for oss med tanke på å kjempe helt fremme i divisjonen kommende sesong. Rasmus er en klassespiller som vil tilføre oss masse kvalitet i begge ender av banen. Jeg er utrolig lettet av at det løste seg like oppunder seriestart. Det ble ikke mindre viktig da Miguel pådro seg en skade som kan sette han ut av spill fremover. Han er erfaren og vil kunne gå rett inn å ta et større ansvar direkte. Han vet hva som kreves og kjenner norsk håndball godt gjennom fem sesonger i Kolstad og ikke minst var med å ta Halden opp fra samme divisjon tidligere, sier Gjesdal

Hovedtrener Bergen Håndball, Vidar Gjesdal. Foto: Metis Videregående

Han beskriver Rasmus som en duellsterk spiller som kan avgjøre kamper på egenhånd.

– I Rasmus får vi inn en duellsterk spiller som også kan lage mange mål på egenhånd. Han har gode individuelle ferdigheter som jeg tror kommer til å vise seg ganske tydelig på dette nivået. Dette gjør også at vi får en ekstra bakspiller som vi sårt trenger for å ha flere spillere som kan bidra bak på banen.

Rasmus vil være spilleklar når vi serieåpner mot Nordstrand på bortebane kommende lørdag.