Tanker om lokalderbyet samt forhåndsomtale ROS – Bergen

Tanker om lokalderbyet samt forhåndsomtale ROS

Det var et ellevilt oppgjør i Haukelandshallen når vi gjestet Viking TIF. Vidar Gjesdal var storfornøyd etter kampen og forklarer hva som ble den utslagsgivende faktoren, i tillegg advarer trener duoen om den kommende hjemmekampen mot ROS.

– Jeg er både lettet og glad etter kampen mot VIKING TIF. For oss som hadde en tøff sesong i fjor og som virkelig har måttet jobbe for at klubben igjen skal bli konkurransedyktig er sånne opplevelser ekstremt viktige. Det var en fantastisk ramme i hallen og to lag som virkelig slåss for seieren. Vi har stor respekt for Viking som man merker er godt forberedt hver eneste gang de møter til kamp. Så hadde de i tillegg en «outstanding» Kjetil Åndal, som vi kjenner godt fra før, men som har tatt enorme steg denne sesongen. Det kjentes likevel som vi trengte denne seieren enda mer enn Viking og jeg er stolt av spillerne som klarte å ta ut de siste prosentene som kunne bikke kampen vår vei, forteller Bergen-trener Vidar Gjesdal.

Han peker spesielt på at kanskje bredden i laget er det som er den største forskjellen fra før jul.

– I en sånn tett kamp og vi får det som jeg mener er direkte feil rødt kort på Rasmus helt i åpningen av 2. omgang får vi vist at vi har flere spillere som kan avgjøre kamper. Jeg tenkte umiddelbart at vi hadde kvalitetene til å være med hele veien inn til tross for at Rasmus ble borte. Der var vi på ingen måte før jul og viser at vi er på et bedre sted i øyeblikket. Alle spillerne er friske og tilgangen av Andreas (Leirvik) har gitt oss et løft både i trening- og kamp med tanke på at vi kanskje har fått inn den siste brikken som manglet i helheten.

Han mener allikevel at etter VIKING TIF kampen er en ekstra grunn til å snakke om en spesiell spiller, nemlig prestasjonen til Miguel Neves.

– Han var fantastisk og får endelig vist hvilke enorme kvaliteter som bor i den gutten. Når han kom til oss var han på et virkelig høyt nivå på trening frem til han fikk skulderen ut av ledd rett før seriestart. Når han kom tilbake har det tatt tid med å få satt det hele på plass. Han har hatt utfordringer med at han rett og slett vil det veldig mye og det kombinert med mye sydlandske følelser har gjort det litt vanskelig for han. I tillegg har han en spillestil som utsetter kroppen for mye smeller, men Sølvi har jobbet ekstremt godt med han og jeg tror vi har mye å hente i hans kvaliteter videre. Når han får vent seg til å bo i Norge, lære seg språket enda bedre er han en gutt som vil prestere også på det høyeste nivået i Norge. Men i denne kampen vil jeg mest bare trekke frem den enorme moralen og hvordan samtlige 16 spillere bidro på sin måte til at laget kunne glede seg over derbyseieren.

Miguel Neves var solid borte mot Viking TIF. Nå står en ny kamp allerede på agenda. Foto: Kjell Eirik Henanger

ROS hjemme i Haukelandshallen

Nå venter en helt annen type oppgave kommende søndag mot ROS.

ROS er i stor fremgang og har en ung gjeng som har tatt steg gjennom hele sesongen. Jeg tror ikke de rykker ned, men de trenger poeng for å overleve. De som tror dette blir enkelt tar grundig feil, vi må levere en virkelig bra prestasjon for å ta med oss begge poengene. Men nå er vi ubeseiret siden desember og det vil vi gjerne ta med oss videre inn i påsken.

På grunn av seiersrekken er det naturlig at det snakkes høyt om opprykk, det vil ikke Vidar Gjesdal høre noe om.

– Nei, vi må ha fokus på å utvikle oss videre. Det er ingen krise om dette laget får en sesong til i 1. divisjon. Hele troppen er så godt som klar uansett hvilket nivå vi spiller på, men vårt mål er selvsagt at vi skal opp dit så fort vi kan. Får vi det til denne sesongen blir alle glade, men omvendt skal vi fikse det ved neste korsvei. Bergen Håndball skal etablere seg i toppen gjennom tålmodig og godt arbeid på flere felt over tid.

Trener duoen. Vidar Gjesdal var svært fornøyd etter Viking TIF. Nå er det Sølvi Hylleseth som igjen får ansvaret i kommende hjemmekamp mot ROS. Foto: Kjell Eirik Henanger

For søndagens kamp er det igjen Sølvi Hylleseth som vil være hovedansvarlig på benken. Hun trekker frem energi som den avgjørende faktoren for øyeblikket.

– Vi gleder oss til ny kamp. Det er mye god energi i laget og den skal vi dra nytte av. Ros liker å løpe og er gode i sin ankomstfase. Den skal vi prøve å stoppe. Det blir en nøkkel for oss at vi får regien på tempoet i kampen.

På søndag er det hjemmekamp mot ROS i Haukelandshallen kl 18:00. Billetter finner du her.