Mossestad vender hjem – Bergen

Mossestad vender hjem

Sebastian Waage Mossestad (22) har signert en to-årig avtale med FyllingenBergen. Dermed vender bakspilleren tilbake til klubben han har tilbrakt under hele oppveksten.

Sebastian dro fra klubben etter 2018/19 sesongen for å få mer spilletid og utvikle seg videre i Viking Stavanger. Det var utvilsomt et godt valg både for og han Viking, som begge har opplevd stor utvikling de siste tre sesongene. Nå er 22-åringen klar for å vende hjem å ta en større rolle for klubben han reiste fra for tre år tilbake.

Sebastian ser frem til å vende tilbake til både klubben og byen.

Det å komme tilbake til Fyllingen kjennes som det riktige steget videre i karrieren for min del. Jeg har hatt tre ekstremt fine år i Viking og jeg har utviklet meg masse. Det blir veldig kjipt å dra fra den gjengen jeg har kjempet med i tre år, men Fyllingen har noe på gang i Bergen nå som virker utrolig spennende og som jeg ønsker å ta del i. Så har jeg også bodd tre år borte fra kjæresten, dette spilte også inn i valget jeg tok, og det blir godt å flytte sammen med henne, sier Sebastian.

Han gleder seg til å komme hjem å være med på utviklingen videre.

Jeg har store forventninger til de to neste årene. FyllingenBergen har satt seg store mål for de kommende sesongene og jeg tror absolutt den gjengen de har samlet nå kan være i stand til nærme seg de satte målsettingene. Jeg har lært mye under oppholdet i Stavanger og håper at jeg kan bidra mye til gruppen på og utenfor banen med de erfaringene jeg har fått her. Målet er å utvikle seg videre og seinere komme seg ut av Norge for å oppleve en annen liga. Det har vært drømmen siden jeg var liten gutt i Framohallen og jeg håper Ruud kan hjelpe meg med det neste steget. Han er en smart trener som jeg rakk å bli litt kjent med før jeg dro til Stavanger, avslutter Sebastian.

Vidar Gjesdal gleder seg stort over å få Sebastian tilbake til Bergen.

Dette er en veldig fin historie med en spiller som trengte et miljøskifte sist han var hos oss. Hans potensiale har det aldri vært tvil om og han traff veldig godt med valget om å dra til Stavanger. Der har han fått god oppfølging, masse ansvar og vokst enormt på disse sesongene. Nå er vi sikre på at han kan være med å bidra til at utviklingen vår fortsetter fremover.

Han tenker dette eksempelet godt kan brukes i fremtiden for andre unge spillere.

– Det å ta steget fra å være en god yngre spiller og opp til det øverste nivået er tøft. Sebastian kom tidlig opp i a-stallen vår og fikk varierende med tid på banen. Han trengte å få tillit og spilletid på nivået under for å få den rette utviklingen. Den sjansen har han samtidig tatt virkelig godt vare på i Stavanger og nå gleder vi oss til å jobbe videre med han. Han har jo også vist denne sesongen at han duger i massevis på det øverste nivået, gjennom flere gode kamper for Viking. Det er en bergenser vi virkelig ser frem til å få tilbake igjen, avslutter Gjesdal.

Mossestad har signert en avtale som strekker seg til sommeren 2023 og slutter seg til troppen til sommeren.

Sebastian Mossestad fra 2016-2017 sesongen