«Det blir ingen begeistring og glede uten smerte». – Bergen

«Det blir ingen begeistring og glede uten smerte».

Begeistring og glede. Ord som ofte blir brukt når en omtaler de store øyeblikkene innenfor sport. Det vi ofte glemmer er det som kommer først, nemlig smerte og fortvilelse. Dagens kamp mot Sandefjord sto – og står stadig for det sistnevnte. Det er i disse tider en blir påminnet om hva det hele dreier seg om. Den ene tingen som skaper troen på oppturen, troen på at det snart skal snu. Nemlig samholdet.

Som du kanskje allerede har forstått så blir ikke dette et helt vanlig kampreferat. Disse sakene er ment til å skape begeistring og glede for alle som holder med Bergen Håndball. Men i den inneværende perioden som vi befinner oss i så er vi mer eller mindre blottet for nettopp dette.

Misforstå meg rett. Spillere og trenere samt resten av organisasjonen står beinhardt på for å snu resultatene, men av og til er bakketoppene lengre enn man tror og det hele føles bare grusomt.

Per nå kan jeg fortelle deg at presist dette er hva vi går gjennom. Men som nevnt i innledningen – samholdet er og skal være årsaken til det snur, når vi bestiger den siste og høyeste bakketoppen.

En skuffet gjeng etter kampslutt men samholdet består. Foto: Njål Arnar Johansen.

Dagens kamp tilføyer seg altså i rekken av skuffende og vonde resultater. Kampen kan raskt oppsummeres med å være jevnspilt og nervøst.

For i innledningen så starter «kanonkule» fra begge lags skyttere tidlig. Det var et øyeblikk hvor en tenkte at dette ville bli like målrikt som starten på Haslum kampen, men før en hadde fått lekt litt med den tanken så roet spillet seg ned.

Nivået sank både tempo- og ferdighetsmessig og skrekken meldte nok sin ankomst for alle Bergen Håndball supportere når Fredrik Clementsen så ut til å gå ut med en ny skade tidlig i første omgang. Han kom heldigvis raskt inn på banen igjen.

Etter at Sandefjord til å starte med hadde tatt ledelsen og benyttet seg av overtallsspillet etter flere utvisninger for hjemmelaget, så var det Bergen Håndball som tok mer kontroll om kampen. Som sist så hadde dessverre ikke Tord Vårdal sin beste dag på jobben men vartet i dette tidsrommet opp med noen herlige redninger når Sandefjord fikk gjennombrudd i sitt etablerte angrepsspill. Men Sandefjord klarte på nytt å ta seg inn i oppgjøret ved hjelp av syvmetere og diverse stressende angrepsfeil fra våre gutter.

Det skulle fortsette å svinge og lagene fulgte hverandre tett. Gledelig var det å se Birk Hermann Inselseth komme inn i det 17ende minutt etter å ha vært ute med en skade i sist kamp.

På et tidspunkt så det igjen lyst ut når Bergen etter hvert skulle dra litt i fra og utnytte feilene som Sandefjord foretok seg. Men timeouten fra gjestene kom kjapt og instruksene enda kjappere: De skulle bruke mer tid med ball for å forhåpentligvis ta med seg et godt resultatet inn mot pause. Nå ledet Bergen Håndball med 3-4 mål. Timeouten til Sandefjord skulle vise seg å være lur – for ledelsen til Bergen ble fort spist opp ved hjelp av effektivt angrepsspill fra gjestene og pauseresultatet ble 16-17 til Sandefjord.

I pausen var Fredrik Ruud klar på at det var i forsvar vi tapte de fleste dueller som sørget for en ledelse til gjestene fra hvalfangerbyen.

Også 2. omgang startet litt hardt hvor flere sjanser brennes og Sandefjord fortsetter kjøret. Men guttene kriget godt, blant annet så var Jens Dolberg og Fredrik Clementsen i dagens kamp og scoret henholdsvis 6 og 7 mål hver, og når Sebastian Mossestad skårer 21-21 så var det full match igjen. Men så kom det en ny timeout fra Sandefjord hvor beskjeden noenlunde er den samme som ved sist timeout. Her svarer Fredrik Ruud med en ny timeout på stilling 22-22 hvor han hadde sett noe som måtte justeres på. Dessverre så skrur gjestene på turboen og spiller våre gutter ut i sitt angrepsspill. Ved flere anledninger løper vingspillerne inn bak forsvaret til vår gutter, ubemerket og smidig mottar de ballen hver gang og setter den i kassen bak Marcus Robson som er kommet inn i buret.

Det fører til en ny timeout fra Fredrik Ruud på stillingen 22-26. Hvor han ber guttene gjør det enklere i angrepsspillet sitt og fokusere ytterligere i forsvar. Dessverre så går klokka raskt og atter en gang føler at en må jage raske mål for å holde håpet om seier i livet. I de ti siste ble det etablerte angrepsspillet vårt justert til 7 mot 6, men det ga heller ikke de store resultatene. Gjestene begynner å forstå at de tar med seg alle poengene hjem til Sør-Østlandet og sikrer det til slutt inn.

Sluttresultatet ble 26-30 til Sandefjord som nå har a poeng med Bergen Håndball.

Etter kampslutt var hovedtrener Fredrik Ruud selvsagt skuffet og syntes det var utrolig tungt å stå med et nytt hjemmetap. Det var også kaptein Fredrik Clementsen klar på, men sammen så skal de finne i vei ut av dette. Det er nettopp dette samholdet som vil være kursendringen for klubben når resultatene begynner å gå vår vei igjen.

Nå er det 2 1/2 ukes pause før Drammen venter borte i Drammenhallen. I mellomtiden skal Ebbe og Fredrik Clementsen på landslagsoppdrag i Polen. Du kan lese mer om det her >>