Jonas Fyllingen har signert for Bergen Håndball! – Bergen

Jonas Fyllingen har signert for Bergen Håndball!

En ny unggutt har signert for Bergen Håndball. Jonas Fyllingen kommer i likhet med sine tjommi Kasper Dalland fra Sotra og slutter seg nå til Bergen-troppen for kommende sesong!

Jonas Fyllingen har signert kontrakt med Bergen Håndball. Den høyreiste målvakten blir dermed den 2. spilleren innen kort tid som går fra Sotra til Bergen.

– Det er veldig gøy å skulle fortsette å spille med Kasper, det er en fin type. Vi har lyst å bli så god som mulig. Og skulle gjerne vært best allerede i går, vi er ambisiøse, men vi vet samtidig at vi må ta små steg omgangen.

Mens Kasper gikk gradene i Kjøkkelvik før han reiste videre til Sotra, så har Jonas (som er født i 04) sin tilhørighet alltid vært på Sotra.

– Jeg begynte å spille håndball på Sotra i 9 årsalderen. Det var faktisk litt påtvunget, jeg spilte egentlig fotball. Nå er jeg takknemlig for det ler Jonas.

Jonas fra et beach-håndball turnering tidligere i karrieren.

Han beskriver seg selv om en målvakt som som spesialiserer seg i det som ser vanskelig ut.

– Hehe, som håndballspiller er jeg en høy og eksklusiv keeper. Jeg har en spesialitet innenfor TV redninger vil jeg si, det ser av og til litt voldsomt ut på skjermen, mens han fortsetter med den gode latteren vi nylig ble kjent med.

LES OGSÅ:

Håndball for Bergen trigger meg veldig

– Å spille håndball for Bergen trigger meg veldig. Det blir nok mye mer profesjonelt enn hva jeg er vant til. Det er ekstra gøy å signere for Bergens beste lag nå, for Interessen blant guttehåndballspillerne her på Sotra er blitt veldig stor.

Han er klar på at det utvikling og atter utvikling som er hans fokus fremover.

– Det blir kjekt å skulle ta et steg opp og spille høyere i det norske divisjonsystemet. Nå blir det 1. divisjon i år og forhåpentligvis eliteserien til neste år, det blir veldig kult. I tillegg så syntes jeg det blir gøy å være lagkamerat med Tord Moen Vårdal, jeg syntes han er ekstremt god og jeg har tidligere hatt han som trener i skole sammenheng.

– Jeg gleder meg rett og slett til det meste. Det blir spennende å få utvikling hver eneste dag. I vår alder er det viktig å få utfordringer, det er det vi vokser på. Nå ser jeg virkelig frem til å spille med og mot solide spillere.

Jonas har flere ganger få prøve seg på LM04 landslaget. Nå er han klar for å spille ball i Bergen Håndball. Foto: Svein Andrè Svendsen.

Sitt store forbildet

Jonas forteller at i likhet med Kasper så er han veldig glad i å se håndball på TV. Men i motsetning til Kasper så har Bergen Håndball sin nye sisteskanse noen klare preferanser på hvem han helst ønsker å følge.

– Jeg er jo nærmest to meter høy og som tidligere nevnt en som liker å lage noen kule TV-redninger, det er vel klart at noe av dette kommer fra et av mine store forbilder Niklas Landin.

Kiel-målvakten har i flere år blitt sett på som en av verdens beste håndballspillere. Han signerte nylig en avtale med Aalborg og vender dermed hjem til Danmark fra neste sesong.

– Jeg syntes det er kult at han reiser hjem igjen. Det viser at Dansk Håndball også kan være med å kjempe om de store profilene.

Tidlig stadige i håndballkarrieren til Jonas. Her sammen med en annen nåværende Kiel-spiller, Harald Reinkind.

Han forteller at hans mål først og fremst er å spille på landslaget, men at også spansk håndball interesserer han.

– Jeg har vært på flere samlinger og fått noen aldersbestemte landslagskamper. Landslaget er mitt store mål. Det er drømmen. Men å spille i Barcelona drakt er også noe jeg kunne tenke meg å gjøre i framtiden, smiler han.

Vi ønsker Jonas velkommen til Bergen Håndball!