Bjørn Mathiassen klar for Bergen Håndball! – Bergen

Bjørn Mathiassen klar for Bergen Håndball!

Bjørn Mathiassen er klar for Bergen Håndball. Han forlater TIF Viking til fordel for Bergen Håndball og har signert en to årsavtale med klubben.

Bjørn Mathiassen forlater TIF Viking for fordel for Bergen Håndball. Han har nylig fylt 21 år og har spilt alle sine ungdomsår i 1. divisjonsklubben. Nå står det nye utfordringer på agendaen til playmakeren.

– Jeg har skrevet under for Bergen Håndball fordi jeg syntes prosjektet er veldig spennende. I tillegg har jeg stor tro på det som skal skje sportslig fremover. Jeg trengte noen nye impulser nå. Det blir også mer profesjonelt enn hva jeg er vant til.

Han fortsetter…

– Dermed var det enkelt å si ja når Bergen Håndball forhørte seg.

Bjørn forteller at han er en typisk playmaker fra midt bakspiller posisjonen men at han også har et godt skudd dersom det «trengs».

– Jeg liker best å spille ballen opp til andre, det er jo naturligvis også jobben min som midt bakspiller. Dersom vi skulle gå oss litt fast så er jeg ikke fremmed for å fyre av et skudd eller to, forteller han.

Bjørn har lang fartstid i TIF Viking. Nå er han klar for Bergen Håndball.

Utenom håndball er han nå i gang med fagbrevet som lærling innenfor murerfaget. Han forteller dog at det ikke skal være noe hinder for hans håndballsatsning.

Jeg har ambisjoner om å spille på et så høyt nivå som mulig. men for meg er det også viktig at jeg er med på en reise eller prosjekt som jeg syntes er gøy og det satses ordentlig på, det opplever jeg med Bergen Håndball. 1. divisjon per nå betyr ikke så mye for min del, det er en arena som jeg er vant til å spille på, men mitt og klubbens mål blir jo å rykke opp så fort som mulig, det tror jeg også at vi klarer.

før han følger raskt opp.

– Jeg forventer vel at vi rykker direkte opprykk, det vil også stå i stil med mine personlige mål som er å utvikle meg som spiller og ta ytterligere steg.

Han argumenterer med at det er den gode blandingen av unge sultne spillere samt den kulturen og rutinen som finnes i den voksende spillertroppen som blir avgjørende.

– Jeg har jo lagt merke til at det er store utskiftninger spillertropp etter nedrykket. Da er det viktig at vi setter en ny kultur i laget og får en vinnerkultur fra start av, og ikke minst en treningskultur der vi støtter hverandre hver eneste dag. Vi skal være dønn seriøse. Jeg kommer i hvert fall inn og ønsker å bidra til hardarbeide kultur.

– Rutine vil også være viktig. Jeg tror det er avgjørende at vi har rutine fra både eliteserien og 1.divisjon i troppen.

Bjørn i aksjon for TIF Viking.

Derby

Med så og si hele sin barndom i TIF Viking så innrømmer Bjørn at det blir spesielt å møte klubben han nå forlater.

– Jeg begynte å spille håndball når jeg var 7-8 år, da spilte jeg for Kringlebotn. Tidlig i ungdomsalderen, bytter jeg klubb til TIF Viking. Det blir jo dermed veldig spesielt å spille mot de i neste sesong. Det blir et lokalderby som jeg tror er veldig viktig for interessen i Bergen. Jeg er sikker på at rammene blir tøffe i de kampene, så det blir utrolig gøy, avslutter han.

Velkommen til Bergen Håndball, Bjørn!