Hun er sjef for sin første hjemmekamp på onsdag: langt mer krevende enn man tror! – Bergen

Hun er sjef for sin første hjemmekamp på onsdag: langt mer krevende enn man tror!

Det er ikke bare nye spillere som er kommet inn i løpet av sommeren. På administrasjonsnivå er det også kommet et nytt fjes, Margunn Vik er nemlig ansatt som ny arrangementssjef i klubben.

Margunn Vik er ansatt som ny arrangementssjef i klubben. Hun blir dermed hovedansvarlig for kommende arrangementer (les kamper). På spørsmål om hva hun nå tenker før sin første hjemmekamp så lyder det svært kort fra hovedpersonen.

– Det er langt mer krevende enn man tror!

Hun ler litt og fortsetter…

Jeg tenker at det første arrangementet som ansvarlig blir veldig spennende og ikke minst krevende, men samtidig så tror jeg at jeg kommer til å føle på en lettelse når alt er gjennomført og gjort, spesielt nå første gangen.

Selv om hun spiller håndball og har spilt langt opp i divisjonssytemene, så innrømmer hun at hun ble overrasket over alt som skulle gjøres før en hjemmekamp kunne avvikles, også i 1. divisjon.

Jeg var innom klubben i fjor via praksisperioden på universitetet og var med på å arrangere en kamp i eliteserien. Den gang så jeg at det var mye som skulle gjøres, men jeg må innrømme at det også i 1. divisjon, og spesielt kanskje fordi jeg nå er hovedansvarlig for arrangementet så er det mye mer jobb enn hva jeg trodde det skulle være.

Hun forklarer ytterligere at det er bak kulissene og planlegging av arrangementet som tar tid.

Arrangement er en krevende prosess som jeg nå merker at man jobber mye i kulissene for å få til. Det er utrolig viktig at ting er på plass, og ikke minst at vi har folk til å kunne skape de beste rammene for guttene våre når de skal spille. Jeg har jobbet mye med relasjoner så langt og det å få med frivillige på vår reise mot opprykket. Det blir avgjørende at vi har med folk som interesserer seg og heier på Bergen Håndball.

Her er Bergen Håndball trener Sølvi Hylleseth og Margunn Vik avbildet under sistnevntes praksisperiode i fjor. Nå er begge to sentrale i klubben. Foto: Bergen Håndball

– Denne rollen trigget meg veldig

Margunn er ansatt i en deltidsstilling og startet formelt i jobben 1 august. Hun er nyutdannet innenfor idrett og kroppsøving og var som nevnt innom klubben i fjor for sin praksisperiode, men også på bakgrunn av sin egen bacheloroppgave. Der skrev hun om «hvordan bruker mannlige elitespillere i håndball basistekniker innenfor mental trening».

– Vi var inne for å gjøre egen forskning til vår bacheloroppgave og i den forstand knyttet jeg gode relasjoner innad i klubben men også til selve merkevaren. Derfor var svaret enkelt når jeg fikk forespeilet en rolle her like før sommeren.

– Det blir jo utfordringer som arrangementssjef, jeg kommer jo rett fra skolebenken med kanskje litt andre syn på hvordan ting skal gjøres. Jeg håper at noe av min kompetanse kan tilføre organisasjonen noe ekstra slik at vi sammen kan skape noe spesielt over tid.

Smilet hennes kommer frem igjen og hun forteller det kort oppsummert hva hun egentlig vil si.

– Kort oppsummert, så vil jeg si at denne rollen trigget meg veldig.

En solid signering!

Andreas Gjeitrem har som kjent gått over i en ny intern rolle. Han var allikevel med på ansettelsesprosessen av Margunn, og forteller at det er en solid signering for klubben.

– Margunn kommer inn med ny giv og med lysten til å være med på det vi bygger her. Hun hadde jo en liten rolle her i fjor under praksisperioden sin, og vi fikk øyeblikkelig et godt inntrykk av henne. Hun er dermed ikke «helt ny» og kommer fort inn i rutinene i et segment som vi sårt behøver nå, forteller han.

Dette er drømmen hennes med Bergen Håndball

Den nye arrangementansvarlige begynner å kikke på klokken, hun er små stresset og føler nok at tiden renner fra henne kun et par dager før avkast på hjemmebane. Allikevel så er hun ikke vond å be når vi spør henne om hva hun drømmer om med Bergen Håndball.

– Jeg drømmer en håndballfamilie som er med Bergen Håndball og har et hjerte for det prosjektet vi satser på. Jeg vil skape et miljø som brenner for klubben. Og ikke minst arrangere ulike tiltak som skal øke rekrutteringen til gutte-håndball og skape interesse i Bergen og omegn. Jeg mener det er viktig at spillerne får tilrettelagt muligheter til å være ute blant guttehåndballen og inspirere unge gutter til å satse på håndball.

Samtidig som hun forteller løst om hennes drømmesituasjon, så er hun også klar på at det kommer til å komme flere utfordringer fremover.

– Jeg har alt nevnt at det er krevende, så jeg skal ikke si det igjen!

hun fortsetter…

– De største utfordringene er nettopp det å ha frivillige på plass som virkelig tror på det vi driver med. Bergen Håndball er et nytt konsept med mål om å få økt rekrutteringen av unge håndballspillere til breddeklubbene, men samtidig skal vi utvikle toppspillere. Vi skal ærlig innrømme at siden vi ikke lengre har et rekrutt – eller breddeklubb miljø innad i klubben, så er det vanskeligere å få frivillige til å engasjere seg. Derfor jobber vi steinhardt på å engasjere rundt om i de ulike miljøene i regionen, ikke bare for økt rekruttering på sport, men også blant frivillige ressurser. Vi håper at det er med på å få folk til å ønske å bidra til prosjektet vårt.

Artikkelforfatter spør vår nye arrangementsanvarlig like før hun løper avgårde.

Hvordan kan man nå deg dersom noen som leser dette vil stille som frivillig en gang i blant?

Enten så kan du komme bort til meg under kamp og fortelle meg at du har lyst til å bidra eller så kan man også sende en mail til margunn@bergenhandball.no, forteller hun.

På onsdag spilles første hjemmekamp for sesongen. Da møter Bergen Håndball – Herulf Moss i Haukelandshallen og vi håper så mange som mulig har lyst til å komme. Du kan kjøpe rabatterte sesongkort eller billetter til dette oppgjøret her.